Kunstiklubi viis pildid linnaäärsesse kohvikusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiklubi töid saab vaadata Day Offi kohvikus.
Kunstiklubi töid saab vaadata Day Offi kohvikus. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi kunstiklubi kutsus teisipäeval vastu õhtut rahvast tavatusse kohta: Leola tänava lõpus asuva kaubamaja Day Off kohvikusse.

Kultuurimaja kohvikus olnud kogunemistega võrreldes oli näitusmüügi ja ühtlasi klubi uue hooaja avaüritusele tulnud vähe inimesi ning töidki polnud arvukalt. Kohvikul pole suurt seinapinda, seevastu üles riputatud maalid sobisid sinna suurepäraselt, lisades ruumile meeldivust.

«Tõin metsakombinaadi kunagisse asukohta metsapildi,» lausus oma tegemises huumorikillu leidnud Teet Lindma. «Las meenutab ettevõtet, mis paljudele inimestele tööd andis, ja Eesti metsa, mis seda võimaldas.»

Monika Hint on seintele pannud neli õlimaali.
«Mul polnud uute piltide maalimiseks kuigi palju aega, sest olen leidnud uue põneva tegevuse,» ütles ta ja näitas pargitud nahast peenrahataskuid ja hoiukotte. Ta on kultuuriakadeemias tudeerides õppinud looduslike vahenditega nahka parkima ja kasutab seda oskust uudsete esemete loomiseks.

Kunstihuvilised küsisid klubi presidendilt Teet Lindmalt, miks ta kutsub rahvast äärelinna, kui kultuurimajas pole remont veel alanudki. Lindma kostis, et kultuurimaja on külm, töötajateta ja suletud ning Day Offi kohviku pidaja Jaak Bergmann oli talle lahkelt ruumi pakkunud.
Lindma sõnul polevat enne 2012. aasta 1. aprilli lootustki vanas asukohas midagi ette võtta ning galeriid sinna ruumipuuduse pärast enam ei tule.

Anekdoodid juhtuvad elus endas. Lindma soovitas kiigata kohviku tualettruumi, mis on tapetseeritud vanade «Sakalatega». Seal näeb kesksel kohal fotot ja sõnumit kunstigalerii avamisest Viljandi kultuurimajas.

Järgmine kunstiklubi väljapanek tuleb koguni Mustlas. Teet Lindma paneb seal 19. oktoobril üles oma isikunäituse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles