Urbidele tehti ettepanek koostööks The Doorsiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Urb
Tarmo Urb Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Muusikutest vennad Tarmo ja Toomas Urb said hiljuti ettepaneku teha koostööd USA kultusansambliga The Doors.




Nimelt esitasid nad oma kontserdil USA-s prominentsele Hollywoodi seltskonnale paar uut ingliskeelset lugu, mis jäid kõrvu noorele režissöörile, kes parasjagu teeb filmi The Doorsi solistist Jim Morrisonist.

Urbide muusikast vaimustatuna tegi režissöör ettepaneku kasutada neid lugusid filmi soundtrackil ning samuti arvas ta, et Urbid ja The Doors võiksid muusikaalast koostööd teha.

Mees helistas kohe ka The Doorsi klahvpillimängijale, Ray Manzarekile, kelle raamatu «Light My Fire: My Life With The Doors» põhjal filmi tehakse. Manzarek ootavat tema sõnul Urbidega kohtumist juba põnevusega.

«Ega praegu veel ei tea, milline see koostöö saab olema. Läheme Ameerikasse juba järgmisel nädalal ja siis saame nendega kokku,» jutustas Tarmo Urb Elu24.ee’le.

Üks jututeema on ka The Doorsile uue laulja leidmine, kuna Tarmo hääl sobivat selleks ideaalselt. «Nad on püüdnud juba aastaid Morrisoni asendada, kuid seni on see haledalt läbi kukkunud,« sõnas Tarmo.

«Eks meie maailmavaates ja laulude sisus on palju ühist Jim Morrisoniga, kes oli väga vaimne inimene. Ega siis ilmaasjata ei ole ta veel ka 35 aastat pärast surma sümbol,» arvas laulja.

Urbid kohtusid The Doorsi kunagise mänedžeri, Sugarmaniga, juba 19 aastat tagasi, kui esimest korda Ameerikasse läksid.

«Temaga meil mingit kontakti ei tekkinud. Olime siis liialt teistsugused, sellised Simon & Garfunkeli tüüpi. Ei mingit rock’n’rolli. Eks näis, milline saab olema meie ja Manzareki vaheline maagia,» jutustas Urb ning lisas, et ühe plaadi jagu võiksid The Doors ja Urbid koostööd teha küll.

«Eks paistab mis saab. See kõik võib ju juhtumata ka jääda,» nentis Tarmo realistlikult.

***

Vennad Urbid annavad enne USA-sse sõitu kaks kontserti nimega «Aeg», kus tuleb esitlusele ka Hollywoodis tähelepanu äratanud lugu «Harley ingel», mida pole seni veel Eestis esitatud.

Kontserdid toimuvad neljapäeval, 11. septembril Tallinnas, Estonia kontserdisaalis ja laupäeval, 13. septembril Tartus, Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles