Noortelt leiutajatelt oodatakse ideid abivajajate aitamiseks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune noorte leiutajate laager.
Mullune noorte leiutajate laager. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sihtasutus Archimedes ootab kuni 31. oktoobrini õpilaste töid noorte leiutajate riiklikule konkursile, mille teema on “Aitame abivajajaid”.

Osalema on oodatud kõik õpilased esimesest kuni kaheteistkümnenda klassini, võistlus toimub kolmes vanuserühmas.

Selleaastasele konkursile esitatavad leiutised peavad lahendama mõne abivajaja probleeme. “Leiutis ei pea olema sugugi keeruline. Oodatud on kõikvõimalikud ideed, millest kellelgi abi võiks olla, olgu nendeks siis kas vanurid, puuetega inimesed, bussi- või trammijuhid, pereliikmed või kes iganes,” rääkis Sihtasutuse Archimedes teaduse populariseerimise üksuse juhataja Terje Tuisk.

Tööde esitamise tähtaeg on 31. oktoober. Lisainfo konkursi tingimuste, tööde esitamise ja nõuete kohta on üleval veebilehel http://archimedes.ee/teadpop.

Konkursi auhinnafond on 400 000 krooni. Parimaid leiutajaid ja nende juhendajaid ootavad preemiad ning edukaimale koolile on välja pandud esemeline auhind.

Esimest korda korraldati konkurss 2008. aastal ja toona mõtlesid noored välja pisiasju, mis muudaksid elu paremaks. Möödunudaastasele konkursile teemal “Hoiame kokku!” laekus arvukalt leiutisi, mis aitaksid midagi kokku hoida kogu perel. Kahe toimumisaasta jooksul on konkursile esitatud kokku 1258 tööd ja esindatud on 129 kooli.

Noorte leiutajate konkurssi rahastab haridus- ja teadusministeerium, konkurss toimub koostöös Sihtasutuse AHHAA ja Eesti Disainikeskusega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles