Video: põgenikud loevad ette enda kohta õelaid säutse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: SCANPIX

Saksa katoliku kirik pani hiljuti YouTube'i üles video, kus Saksamaal viibivad põgenikud loevad ette nende kohta kirjutatud õelaid säutse.

Videoklipiga, mille pealkiri kõlab «Ehtsad põgenikud loevad ehtsaid säutse», soovib vaimulik institutsioon selgitada, millise kriitika all asüüli taotlejad tegelikult elavad Saksamaal.

Video on tekitanud Saksamaal palju arutelu. Osa inimesi leiab, et see on hästi tehtud ning et sellega pannakse õelate säutsude autorid avalikku häbiposti. Samas on ka neid, kes arvavad, et tegemist on lavastatud etteastega.

Alljärgnevalt on ära toodud etteloetud säutsude tõlked:

«Asüüli taotleja ilma iPhone'ita on tänapäeval Saksamaal teise klassi inimene.»

«Asüüli taotleja, kergelt ja ei millegi eest saadud sissetulek, riided, söök, elamine, tasuta arstiabi. Seda on palju rohkemat, kui meie kohalikud võime endale lubada.»

«Paljud asüüli taotlejad on kõrgelt kvalifitseeritud elevandijahtijad, Wacka-Wacka-tantsijad ja hirsi tampijad!»

«Tüüpiline asüüli taotleja! Ei tohi töötada, aga oigab.»

«Vanemad renoveerivad koole, sest selle jaoks ei ole raha. Pole raha? Kus see on? Ah jaa, põgenike laagreis. Asüüli taotleja tähtsam.»

«Ainult asüüli taotlejana on sinu olemasolu Saksamaal tingimusteta kindlustatud, aga mitte sakslasena.»

«Mina tahan ka elada tasuta nelja tärni hotellis. Arvan, et hakkan asüüli taotlejaks.»


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles