Protest Kohvikklubi korraldab oma hoovis ja siseruumides muusikute kirbuturu

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protest Kohvikklubi
Protest Kohvikklubi Foto: Erakogu

Sel suvel korraldab populaarne Tallinna lokaal Protest Kohvikklubi oma hoovis ja siseruumides Muusikute Kirbuturgu.

Turu eesmärk on tuua kokku muusikuid ja muusikahuvilisi juba muidu loomeinimeste seas populaarseks saanud baaris. Korraldaja ja ürituse autori Rainer Meinarti sõnul on naaberriikides muusikute kogunemisi ja erialaseid turge, mille järgi tundub Eestis vajadus olevat. «Elukutselise trummarina oli tutvuste, kohavaliku ja ürituse korraldamisega veidi kergem ja mõtlesin, et kui keegi teine ei tee, teen ise.» Turg toimib justnimelt inimeste omaalgatuslikul osavõtul ja väga vähese reklaamiga juba end edukalt tõestanud.

Programmis on ettenähtud vaba lava ja workshop'id, kuhu on oodatud kõik julgemad, kes soovivad reklaamida enda bändi või toodet.

Turg toimub kaks korda kuus ja jaguneb enamasti kaheks, kus kõik muusikategemisega seonduv on oodatud - bänditehnika turg ja helikandjate/helitehnika turg.

- Bänditurg keskendub eelkõige pillidele - uued või second hand kitarri- ja bassivõimendid, trummid lisatarvikud nagu keeled, taldrikud, statiivid, pulgad, kohvrid, kastid jms

- Helikandjate/helitehnika turg - omalooming või second hand CD'd/vinüülid/kassettid; DJ tehnika, monitorid, klapid, üldvõimendid, kodustuudio tarvikud, kaablid, mikrofonid, puldid jpm

Järgmine üritus (helikandjad/helitehnika) toimub juba 21.06.

Workshop'i viivad läbi neljas osas Ivan Korshunov ja Aleksandras Ratmanovas helimehe ning helitegemise kohta.

Vaba Laval mängib muusikat Öötöö DJ TSR ja trummidel saadab Rainer Meinart, on oodata lisa.

Ürituse algus orienteeruvalt 15.00, esinemised ja workshop'id 15.00-20.00 vahemikus.

Ürituse ametlik Facebooki leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles