Steven Spielbergi süüdistatakse plagiaadis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Spielberg
Steven Spielberg Foto: AP / Scanpix

Režissööri ja produtsenti Steven Spielbergi ning kolme filmistuudiot süüdistatakse plagiaadis.

Kunagise menurežissööri Alfred Hitchcocki filmi «Rear window» (Tagaaken) õiguste omanik andis kohtusse Spielbergi stuudio Dreamworks, selle emafirma Viacom ning Universal Picturesi, kirjutab Variety.

Kohtule esitatu kohaselt varastasid need kolm stuudiot Hitchcocki filmi «Rear window» süžee ja kasutasid seda peaaegu üks-ühele oma filmis «Disturbia» (Paranoia).

Spielberg oli filmi «Paranoia» üks produtsentidest,  see linateos valmis režissöör D.J. Caruseo käe all.

Alfred Hitchcocki põnevik «Tagaaken» valmis 1954. aastal. Peaosades on James Stewart ja Grace Kelly. Film räägib fotograaf L. B. Jefferiesist (James Stewart), kes murrab autovõidusõidul pildistades jala. Nüüd veedab ajutiselt ratastooli aheldatud mees aega enda New Yorgi korteri tagaaknast naabreid vaadates. Ühel päeval jääb talle aga kummaline mulje, et naabrimees on enda naise tapnud. Kuna ta pole juhtunus täielikult kindel, saadab ta enda hooldeõe (Thelma Ritter) koos tüdruksõbraga (Grace Kelly) asja uurima.

«Paranoia» valmis 2007. aastal ja selles on peaosades Shia LaBeouf ja Carrie-Anne Moss. «Paranoia» peategelane Kale (Shia LaBeouf) muutub pärast isa surma endassetõmbunuks, süngeks, ja satub pahandustesse. Pärast õpetaja ründamist määrab kohus ta suveks koduaresti.

Et mitte igavusest lolliks minna, hakkab Kale jälgima oma naabreid. Ühel pool elab uus naabritüdruk, seksikas Ashley (Sarah Roemer), vastasmajas aga keskealine poissmees (David Morse), kelle puhul tekib tasapisi kahtlus, et ta võib olla tagaotsitav sarimõrvar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles