Liis Kogeri «Virvatulevilk» kutsub galeriisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Koger
Liis Koger Foto: Alar Madisson

Täna, 18. juunil kell 17.00 avab maalikunstnik Liis Koger Haus Galeriis oma personaalnäituse«Virvatulevilk». Eksponeerimisele tuleb valik autori värskeimast maaliloomingust.

Noore autori abstraktsed ja värviküllased õlimaalid kasutavad metafoorina virvatulesid, mis kutsuvad vaataja kohtumisele hetke ja igavikuga. Poeetiliselt hingestatud näitusel puudutatakse vilksamisi elu ja õnne, mälu ja unustust, muusikat ja vaikust.

Liis Koger, Kollased vaskniidid, 2015, õli lõuendil
Liis Koger, Kollased vaskniidid, 2015, õli lõuendil Foto: Erakogu

Virvatuli on valgusilming, mida võib tabada tavaliselt öösiti märgaladel – oma vilkumisega meelitab see rändajaid laukasse – või praegusel juhul galeriisse. Virvatuli ei püsi ühe koha peal, vaid liigub siia-sinna, kandes endas aatompommi kolme mõjutegurit: valgussähvatust, lööklainet ja läbivat radiatsiooni. Õlivärvidest virvatulede vahel võib inimene liikuda, kartmata, et lähenedes liiguvad õhumassid eest ära; kui inimene aga virvatulest eemaldub, võib tuli talle järgneda.

Foto: promo

Liis Koger (1989) on omandanud kunstihariduse Tartu Ülikoolis maali erialal (BA) ning õppinud sealsamas kõrvalerialana ka teoloogiat. Alates 2009. aastast on autor esinenud paljudel näitustel Eestis ja välismaal, sealhulgas Haus Galeriis näitusega «Suur helendus» 2013. aastal. Lisaks maalikunstile on Liis Koger pälvinud tähelepanu ka luuletajana.

Näitus «Virvatulevilk» jääb Haus Galeriis avatuks kuni 18. juulini 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles