Viinahaua kroonimata kuningas Hillar Kohv võttis pagulaste teemal sõna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Kohv Soomaal Riisa rabas.
Hillar Kohv Soomaal Riisa rabas. Foto: Erakogu

Viimasel ajal on palju poleemikat põhjustanud pagulaste sissetoomine Eestisse. Nüüd on ka sõna võtnud Viinahaua kirjanik ja luulemeister Hillar Kohv.

Hillar saatis Elu24 toimetusele kirjutise, kus ütleb ausalt välja, mida ta pagulste teemast arvab ja tema asja lahendaks.

«Viimasel ajal ei möödu ühtegi päeva meedias ilma pagulastest juttu tegemata. Kõige suurem probleem näib nendega olevat Vao külas, kus reporter Carmen Pritson- Tamme tegi hiljuti saatelõigu ning selles oli juttu ka sellest, et pagulased pidid avalikult laste nähes seksima, lapsi kividega loopima ja tegema muid trikke, mis Vao külas põliselanikud marru ajab.

Miks tuuakse pagulasi elama Eestimaa väikeküladesse ja näiteks mitte EV presidendile kuuluvasse Ärma tallu või peaministri Taavi Rõivase valdusesse?

Kui meie riigiijuhid tahavad kangesti USA  ja Euroopa Liidu suunas sügavalt koogutada ja kummardada, siis näidaku ka pagulaste vastu austust ja toogu nad elama oma valdustesse.

Toomas Hendrik Ilvesel on ju riigi kulu ja kirjadega ülalpeetav Ärma talu, millest pidi peale abielulahutust ka Evelin Ilves suu puhtaks pühkima. Nüüd oleks aeg see Ärma talu anda pagulastele elamiseks. Teevad seal vajalikke töid ja riik ei peagi palgatöölisi Ärma talus hoidma.

Ka Taavi Rõivas ja Reformierakond peaksid leidma oma valdustes pagulastele vaba ruumi elamiseks ja mõnulemiseks. Ainult nii nad saavad omal nahal tunnetada seda, mida tunnevad Vao küla ja teiste kohtade kohalikud elanikud, kuhu pagulased on elama paigutatud.»

Hillar Kohv Viinahaualt

Mida arvate teie Hillari arvamusest pagulaste suhtes?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles