Urmas Alenderi senikuulmata eluseigad paljastuvad raamatus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil lehitseb Urmas Alenderi tütar Yoko eilsel esitlusel trükivärsket raamatut isast.
Pildil lehitseb Urmas Alenderi tütar Yoko eilsel esitlusel trükivärsket raamatut isast. Foto: Liis Treimann

Tallinnas eile esitletud raamatu «Urmas Alender: lõputa lookleval teel» peakangelase, varalahkunud laulja Urmas Alenderi eraelu oli kirev: seks, alkohol ja rock&roll kõlavad klišeena, kuid need käisid käsikäes.


Kroonika ajakirjanik Paavo Kangur rääkis raamatu tarbeks enam kui neljakümne inimesega. Juttu tehakse nii Alenderi eraelust kui loomingust. Senikuulmata seikadest huvitatu leiab lugemismaterjali nii rokilegendi armulugudest kui ka sellest, kuidas 16 aastat tagasi Estonia katastroofis hukkunud muusik varemgi eluohtlike olukordadega kokku puutus.

Kangur on raamatu kirjutamisel kasutanud Alenderi kirjutatud Ruja päevikut, mis ilmus päevavalgele alles pärast legendi surma. Alenderist pole varem elulooraamatut kirjutatud, küll on tema lugu jäädvustatud Liia Sakkose 2003. aasta tõsielufilmi «Teisel pool vett».

Pildil esiplaanil lehitseb Urmas Alenderi tütar Yoko eilsel esitlusel trükivärsket raamatut isast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles