Valga pidas rahvusvahelist muusikapäeva koos Valkaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stendinäitus Valga muusikakoolis
Stendinäitus Valga muusikakoolis Foto: Helju Keskpalu/Valgamaalane

Valga ja Valka muusikakool tegid rahvusvahelisel muusikapäeval ühiskontserdi Valgas. See pühendati kahele muusikule – kooli kauaaegsele direktorile Albert Puustale, kelle sünnist möödus tänavu 100 aastat, ja kooli kasvandikust ERSO peadirigendiks võrsunud Peeter Liljele, kes sündis 13.10.1950. Kooli vestibüülis olid stendid mõlema muusiku elust ja tegevusest.

Muusikakooli austasid sel päeval oma kohalolekuga Albert Puusta pereliikmed: samas koolis töötav poeg Ants ja tema abikaasa Elle ning Tallinnas muusikuteed käiv lapselaps Piret Puusta. Tallinlanna oli taadi 100. sünniaastapäeva kingiks Valka toonud ka oma töö – stuudio Minimuusikal kaheksa neiu laulu. Koju käima tulnud külalise dirigeerimisel esitati kaheksa südamlikku lugu stuudio kontsert­meistri Riine Pajusaare loomingust.

Mõlemast koolist esinesid kontserdil viiuldajad, akordionistid, saksofonistid, pianistid. Valgat esindasid ka veel kitarripoisid ja oreliõpetaja Jüri  Goltsov, Valkat flöödi- ja marimbamängija.

Mitte igas maakonnalinnas pole kaht muusikakooli, Valgas koos Valkaga on ja kui nemad juba ühise ürituse ette võtavad, on see ka kohe rahvusvaheline. Kuna aga kumbki linn esindab siiski oma riiki, püütakse alati välja panna oma parim, samas arvestades, et kahe peale kokku tuleks võimalikult mitmekesine kava. Tuli seegi kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles