Paraolümpiamängude staar Pistorius vabaneb juba vanglast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Enda elukaaslase Reeva Steenkampi tapmise eest vanglakaristuse saanud paraolümpiamängude staar Oscar Pistorius vabaneb hea käitumise tõttu vanglast juba 21. augustil.

Pistoriusele määrati mäletatavasti viie aasta pikkune karistus, kuid hea käitumise tõttu on see lühenenud vaid kümne kuu peale, kirjutab AP.

Kui Pistorius saab 21. augustil vabadusse, siis vaid kolme kuu pärast peab ta taas oma tuleviku eest võitlusesse asuma. Nimelt ei ole süüdistajad sportlasele määratud karistusega rahul ja nii soovitakse ta süüdi mõista tahtlikus tapmises.

Esmaspäeval anti teada, et novembris peab Pistorius taas kohtu ette astuma ja süüdistajate eesmärgiks on mõista ta süüdi tahtlikus tapmises. Kui asjad peaksidki nii minema, siis võib sportlast ees oodata 15 aasta pikkune vangistus.

«10 kuu pikkune vangistus teiselt inimeselt elu võtmise eest ei ole lihtsalt piisav,» teatas Steenkampi perekond kirjalikus avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles