ELU24 LIVE/ Külas käis staarisaate kaunitar Liis Reisner

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meeleolukas Elu24 live kutsus neljapäeval, 11.juunil kell 12 külla saatest «Eesti otsib superstaari» tuntuks saanud lauljatari Liis Reisneri.

Foto: Viktor Burkivski

«Pisikesena meeldis mulle väga laulda, tegime sõbrannadega omavahel lauluvõistlusi, kuigi viisi ma eriti ei pidanud ja helistikus ei püsinud, aga hääl oli kõva. Kuskil teismeeas avastasin aina uusi lauljaid, kes mulle meeldisid ja aina rohkem kuulates ja imiteerides hakkasin ise ka vaikselt viisi pidama ja isegi veel rohkem laulmist nautima kui varem,» kirjeldab oma muusikalise teekonna algust särav Liis Reisner.

Foto: Viktor Burkivski

«Väga varakult hakkasin ka ise lugusid kirjutama, kahjuks või õnneks on need teismeea sügavad laulud veel ilusti sahtlipõhjas. Ka klaverimängu õppisin algtasemel iseseisvalt ära nii, et olin end (väga jubedalt küll) võimeline ise saatma ja klaveril lugusid kirjutama.

Kuskil 15-aastaselt tundsin, et oleks aeg natukene teiste arvamust ja õpetussõnu kuulata. Läksin kõigepealt Tartus laulustuudiosse Fa-Diees, mis üsna peadselt enam mulle midagi ei pakkunud ning liikusin edasi Ursel Oja käe alla laulmist õppima. Ursel sobis mulle õpetajana suurepäraselt ja väga kiiresti tegin tohutu arengu. Ja nagu enamik noori lauljaid, nõnda ka mina tahtsin ikka kõrgemale ja kaugemale ja mis Eestis oleks veel parem võimalus selleks kui «Eesti otsib Superstaari saade».

Foto: Jelena Rudi

Saates jäi Liis aga esimesel korral napilt finaalist välja. See aga teda ei peatanud ning neiu astus üles nii väiksematel kui suurematel lavadel ning saates «Laulupealinn», kus laulis Toomas Lungega duetti.

«Edasi otsustasin tulla ära pealinna - suurem linn, rohkem võimalusi - ja astusin Georg Otsa muusikakooli. Kuna samal aastal toimus ka uus superstaari hooaeg, siis eelnev suurepärane kogemus ajendas taas proovima ja teine kord oli minu jaoks edukam - lõpetasin võistluse seitsmendana.»

Foto: Andres Raudjalg

Pärast saadet tekkis aga muusikategevusse paus ning Liis kadus pildilt, et koolis käia. «Vahepeal küll tuli erinevaid koostööpakkumisi, aga erinevatel põhjustel jooksid kõik tupikusse. Ju ei olnud minu aeg.»

Umbes aasta tagasi võttis Liisiga ühendust Ardi Kaljuvee, kellele oli lauljatar silma jäänud: «Temaga hakkasid asjad kohe liikuma. Sain teha muusikat, mis mulle meeldib ja sobib, kõik justkui loksus ise kohe paika. Nii ilmuski minu esimene singel eelmisel sügisel, mis kandis pealkirja «Choose» ja sellele nüüd hiljuti järgnes «Bora Bora».»

Foto: Viktor Burkivski

Liis Reisner loodab, et neile tuleb veel peatselt lisa, võib-olla isegi midagi eestikeelset. «Muusikaga tegelen hetkel rohkem hobikorra, sest suur nauding on vahel ikka erinevates põnevates kohtades üles astuda. Samuti kirjutan jätkuvalt pidevalt uusi lugusid, esialgu sahtlise, aga võibolla tuleb ka nende päev. Tegelen ka teistele muusikutele sõnade kirjutamisega,» lisab Liis lõpetuseks.

Foto: Viktor Burkivski

Elu24 live saadet juhtis Elu24 glamuurne peatoimetaja Anu Saagim!

Vaata järele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles