Eestlaste muusikaeelistus: Elina Borni uus album tegi tugeva alguse, aga esimeseks ei rebinud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Born
Elina Born Foto: Stina Kase

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt oli mais eestlaste seas enimkuulatud Genka ja Paul Oja album ning edetabeli teisele kohale jõudis kuu teises pooles avaldatud Elina Borni uus plaat.

Eestis Deezerit esindava Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul kuulasid eestlased mais rohkem kodumaist muusikat ja sellega oli edetabel eelmistest kuudest täiesti erinev. «Soojemate ilmadega koos istudes pannakse mängima heas mõttes klassika, näiteks jõudsid edetabelisse nii Smilers kui Ewert and the Two Dragons,» ütles Aron
 

«Elina Borni plaadi avaldamise ajastus oli väga hästi valitud, sest see ühtis Eurovisiooni ning eestlaste suveõhtu muusikaeelistusega,» lisas Aron.
 
Eestlaste poolt enimkuulatud muusikaalbumid mais:
 
1. Genka – Genka/Paul Oja
2. Elina Born – Elina Born
3. Mumford & Sons – Wilder Mind
4. Ed Sheeran – X
5. Various Artists – Moonwalk Street - 77 Estonian Hits
6. Ewert and the Two Dragons – Circles
7. Smilers – XX, Vol. 1
 
Mujal maailmas enimkuulatud albumid mais:
 
1. Ed Sheeran – X
2. Romeo Santos – Fórmula, Vol. 2
3. Sam Smith – In The Lonely Hour
4. Maroon 5 – V
5. Genetikk – Achter Tag
6. Mumford & Sons – Wilder Mind
7. Jorge & Mateus – Os Anjos Cantam
 
Deezer on 35 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit aktiivset kasutajat 186 riigis. Deezeril on Eestis enam kui 40 000 registreeritud kasutajat.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles