Pärnu proovikas Korter13 avab tänasest uksed uutes ruumides

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Junson ja Erko Niit Korter 13 proovikas
Laura Junson ja Erko Niit Korter 13 proovikas Foto: Laura Arum-Lääts

Korter13 - prooviruum, helistuudio ja tehnikarendi teenust pakkuv organisatsioon - on ennast uutesse ruumidesse sisse seadnud ning avab osaliselt oma uksed. Alates tänasest saavad kõik bändid prooviaja taas kirja panna ning tulla kokkumängu harjutama või loomesähvakaid välja elama.

Kui Pärnu linnas 2 aastat tegutsenud Korter13 paiknes vähem kui kuu aega tagasi Uus tänav 5 asuva hoone keldriruumides, siis nüüdseks on kolitud endise Pärnu Postimaja 3. korrusele, aadressile Akadeemia 7, kust avaneb inspireeriv vaade linnale ja rohelusele.

Mai alguses kutsus Korter13 üleriigilise Teeme Ära talgupäeva raames endale appi inimesi ka  väljaspoolt organisatsiooni. Talgute käigus valmistati uued ruumid ette ehitus- ja remonttöödeks. Talgujuht Mikk Kirikal tänab kõiki osalejaid ning sõnab: «Talguliste pealehakkamine kiirendas oluliselt ehitustööde algust ning lisas remondile mõnusa vaibi.»

Kui hetkel on uues asukohas võimalik teha veel vaid proove ja laenutada helitehnikat, siis juba lähinädalatel avatakse erinevate võimalustega ja kvaliteetse helitehnikaga sisustatud helistuudio, lähikuudel ka fotostuudio ja 160 ruutmeetril paiknev kontsert- ja vabaajaveetmiskoht. Kõik see annab võimaluse kaasaegse kultuurikeskuse tekkimisele Pärnus.

Foto: Laura Arum-Lääts

Kolimisega kaasnevad muutused prooviruumi igapäevatöös. Korter13 looja Kudres Lääts lisab: «Ehkki prooviruum paikneb endiselt südalinnas, saab proovikas nüüdseks töötama kellaajaliste piiranguteta ja mureta, et tugevamad helivõnked võiks häirida naabreid. Kelle jaoks on loomingu viljelemiseks parim aeg öö, sel on võimalik prooviruumis viibida ka öötundidel.»

Korter13 prooviruumi on seni kasutanud nii Pärnu linna noored bändid, Pärnu muusikakool kui ka muusikalised koosseisud üle Eesti. Tuntuimatest võib välja tuua Kali Briis Bändi ja noori jazzitalente koondava Laura Junson & The Jeth. Stuudioruumides salvestatud podcastides on aga osalenud suur hulk tuntud Eesti kultuuriinimesi.

Korter13

Korter13 koosneb hetkel kolmest osast - stuudio, tehnikarent ja proovikas. Stuudios saab salvestada nii reklaamkilipi koos signatuuriga kui ka ansambli kokkumängu. Rendiks pakutakse kvaliteetseid helitehnilisi seadmeid.

helilaine.ee

helilaine.ee on kultuurielu kajastav Korter13’ne veebiväljaanne, mis paikneb prooviruumi, helistuudio ja tehnikarendiga tegeleva asutusega samades ruumides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles