Kuhu minna? Suvi toob kaasa tohutu hulga festivale! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivus
Positivus Foto: Jelena Rudi

Juuni, juuli ja augusti nädalavahetused on tihedalt festivale täis – nelja piiritagusega kokku 55. Avastamisrõõmu peaks jätkuma kõigile ning valikute tegemine ei pruugi olla lihtne. Arter pani kokku nimekirja parimatest festivalidest, mis aitavad selle suve veel säravamaks muuta.

Viimane aeg on oma plaanid paika panna, sest festivalihooaeg on juba alanud.

JUUNI

Kaunid Kontserdid Käsmus

4.-12. juunil Käsmus

Seitsmendat aastat toimuv Käsmu kontsertsari toob tänavu muusikasõpradeni kuus maiuspala. Täna õhtul annab päikeseloojangukontserdi C-Jam, homme astuvad üles Lenna ja Eplik, uuel nädalal on menüüs Vallatud Vestid ja Kõrsikud ning Curly Strings.

Foto: Tallinn Music Week

Tallinna Tänavatoidufestival

13. - 14. juuni Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus

Selle aasta Tänavatoidufestivali teemaks on «Punane». Toitlustajad pakuvad sel aastal vähemalt ühte rooga-jooki, mis vastab nende tõlgendusele punasest toidukunstist. Olgu selleks näiteks punased värvid tooraines või lõpptulemuses või midagi muud. 

Nargenfestival

12. juunist 11. septembrini eri kohtades

Klassikalise muusika sõpru rõõmustab läbi suve Nargenfestival, mille sisse mahuvad Kreegi päevad Haapsalus, Pärdi päevad ja veel hulk põnevaid kontserte eri paikades.

Suure-Jaani muusikafestival

17.-23. juunil Suure-Jaanis

Valdavalt klassikalist muusikat pakkuv festival lõpeb jaanilaupäeval jaanipäeva etnojazziga Suure-Jaani kirikus Jaak Sooääre (kitarr) ja Tuule Kanniga (kannel) ning ansambli Jäääär kontserdiga Suure-Jaani laululaval.

Viimsi valgete ööde festival

18.-23. juunil Viimsi vabaõhumuuseumis

Viimsi valgete ööde festivalil esinevad Kristiina Ehin ja Silver Sepp, Elina Born ja Stig Rästa, Tõnis Mägi ja Jarek Kasar, Genka bändiga ning jaanilaupäeva õhtul Singer Vinger ja Audru Jõelaevanduse Punt.

Foto: SCANPIX

Sõru Jazz

19.-21. juunil Hiiumaal, Sõru sadama paadikuuris ja Kalana sadamas

Sel aastal on tähelepanu koondatud jazzi ühele sümbolpillile - saksofonile. Oma kollektiividega esinevad Maria Faust, Raul Sööt, Siim Aimla, Raivo Tafenau, Aleksei Kruglov, lisaks astuvad üles Liisi Koikson, Vaiko Eplik, Rein Rannap ja Estonian Voices. Esimest korda tuuakse Sõru lavale spetsiaalselt klaver, et sellel saaks musitseerida tipp-pianist Kristjan Randalu.

Seto Folk

26.-28. juunil Värska laululaval ja Seto talumuuseumis

Teemaga  «Näitame keelt!» on festivali fookuses soome-ugri rahvaste keeled ja pärimusmuusika. Põnevad kontserdipaigad (hommiku- ja öökontserdid lodjal, järve ääres, talumuuseumi arhailises rehetoas jne) loovad õhkkonna, mis laseb muusikal kuulajaid tõeliselt kõnetada. Esinevad Curly Strings, Udmurdi folk-rokkansambel Silent Woo Goore, viiuldaja Maarja Nuut, Gruusia meestelauluvägi Iberi koor (GEO), Zetod, Kukerpillid, Walesi-Eesti duo Sild, Epifolium, Naised köögis, hiiukandlel gruuviv Pekko Käppi (FIN), Angus, Anu Taul ja Tarmo Noormaa, Mari Kalkun, Ülemakstud Rentslihärrad jt.

Rapla kirikumuusika festival 

26. juunist 10. juulini Raplamaa kirikutes

1993. aastal alguse saanud festival tutvustab maailma rikkaliku muusikapärandit. Festivali kunstiline juht on Pille Lill ning festivali juures tegutseb Rapla Suvekool, mille raames korraldatakse meistrikursuseid keelpillimängijatele, dirigentidele ja lauljatele. Avakontserdil astuvad üles Hedvig Hanson, Andre Maaker ning keelpillikvartett Prezioso.

Foto: Viktor Burkivski

Komöödiateatri etendus «Kurt, tumm ja pime läksid kohtingule»

Osades: Anu Saagim, Kristel Aaslaid või Triin Tulev, Diana Klas, Tarvo Krall, Aleksander Ots ja Veljo Reinik.

29.06 Aruküla Laululava

30.06 Rakke Laululava

05.07 Kuressaare Lossihoov

06.07 Kärdla Laululava

07.07 Elva Laululava

08.07 Põlva Intsikurmu

09.07 Kasepää Laululava

10.07 TõrvaTantsumägi

11.07 Kadrina Laululava

12.07 Keila Laululava

13.07 Viljandi Laululava

14.07 Haapsalu Piiskopilinnus

15.07 Põltsamaa Lauluväljak

21.07 Rapla Laululava

22.07 Toila Laululava

23.07 Paide Vallimägi

24.07 Võru Kandle aed

26.07 Pärnu Vallikäär

27.07 Tartu Lauluväljak

28.07 Tallinna A Le Coq Arena

Algus kell 19:00

JUULI

Juu Jääb

1.-4. juulil Muhus ja Kuressaares

Muhu Tulevikumuusika festivali Juu Jääb Nautse Mihkli talu õuel pakutavas programmis on teiste hulgas Nicole Jo & European  Girls Power (Šveits/Saksamaa/Norra/Eesti/Rootsi/Jaapan), Gabriel Coburger  & Jean Paul Quintet Saksamaalt, Ryota  «JazzTronik» Nozaki Jaapanist, Keisha White Londonist ja kodumaine Würffel, lisaks toimuvad kontsert-õhtusöögid Kuressaares Arensburgi hotelli päikeseterrassil ja Pädaste mõisas.

Foto: Tairo Lutter

Õllesummer 

1.-5. juulil Tallinna lauluväljakul

Selle Õllesummeri peaesinejad on Placebo, The Cardigans, Nyusha ning Tanel Padar & The Sun. Kohal on ka enamik Eesti hetke kuumemaid nimesid, Õllesummeri seitsmel laval esineb kokku ligi sada artisti. Pakutakse pop- ja rokkmuusikat Hartwall Original laval, džässi KWV veini- ja jazziaias, klubimuusikat Jägerclubis, Kuuba rütme lauluväljaku teisel korrusel ning levimuusika klassikuid Retro FM laval. 

Foto: promo

Kabli Päikeseloojangu festival

1. juulist 1. augustini Kablis

Läbi juulikuu kestab festival, kus astuvad üles näiteks Traffic, Lea Dali Lion ja Vennaskond, aga pakutakse ka klassikalisemat muusikat ning filmi- ja vestlusõhtuid.

Vihula mõisa suvemuusika

2. juulist 13. augustini Vihula mõisas

Vihula mõisas esinevad ka sel suvel juulis ja augustis armastatud Eesti tähed – Margus Vaher, Karl-Erik Taukar, Kukerpillid, Annely Peebo ja Jassi Zahharov jt.

Võru romantikafestival Elujõud

3. juulil Võrus Roosisaare silla juures

Uue elu algust sümboliseeriva skulptuuri  «Elujõud» juures esinevad Jaan Sööt, Helen Adamson ja Margus Vaher, Mari Jürjens, C-Jam ja tuletantsijad. Avatud on romantikakohvik ning õhtu lõpetab öökino filmiga "Härra Morgani viimane armastus".

Hard Rock Laager

3.-4. juulil Vana-Vigalas

Eesti raske roki festival Hard Rock Laager pakub 22 bändi meilt ja mujalt. Suurimad nimed tänavusel festivalil on Caliban (Saksamaa), Candlemass (Rootsi), Shining (Rootsi), Threshold (UK), Eestist astuvad üles Metsatöll, Kosmikud, Aggressor, Forgotten Sunrise jt.

Foto: promo

Schilling

4. juulil Kilingi-Nõmme Suveaias

Juuli esimesel laupäeval astub üles 12 suurepärast hoolega valitud bändi ja saab mekkida häid toite. Esinejate seas on  Peaking Lights USA-st, Mumrunner Soomest, Würffel, Vaiko Eplik & Eliit jt.

Viljandi vanamuusika festival

7.-11. juulil Viljandis

Aastast 1982 toimunud vanamuusikapeol annavad seekord kontserte Hortus Musicus, C-Jam, Hopkinson Smith lautol ning laulja, viiuldaja ja dirigent Dmitry Sinkovsky.

Seitsme linna muusika

7.-12. juulil eri paigus

Jõhvis ja teistes Ida-Eesti kaunites paikades toimub mitmeid kauneid kontserte. Jaagup Kreem, Taavi Langi ja Tiit Kikas esitavad Juhan Viidingu laule, ükes astuvad ka Sofia Rubina, Maria Listra, Virgo Veldi, Birgit jt.

Võru folkloorifestival

8.-12. juulil Võrus

Võru pärimustantsufestivali teema on  «Millest rikkad, sellest helded». Kokku tulevad sajad tantsijad, pillimehed ja lauljad nii Eestist kui ka laiast maailmast ning pakuvad ainulaadse võimaluse osa saada erinevate maade rahvakunstist.

Villa Ammende ooperipäevad

9.-13. juulil Pärnus Ammende villas

Kokku annavad viis solisti ja pianist Villa Ammende ooperipäevade raames neli kontserti. Esitusele tulevad armastatud meloodiad Puccini, Rossini jt ooperitest. Kontserdi külalistele serveeritakse ka igal õhtul erinev õhtusöök, mille menüü on inspireeritud kontserdi kavast.

Punk'n'Roll

10.-11. juulil Tartus Raadi mõisapargis

Kahe päeva jooksul saab laval näha eesti pungi paremikku ning vürtsiks ka väliskülalisi: 

esinevad Kurjam, Legshaker, RŪSA (Läti), Kuudes Silmä (Soome), Astro Zombies, Project Dekadenz, Vennaskond, Kannabinõid, Hot Kommunist, Huiabella Fantastica jt. Afterparty toimub spetsiaalselt Punk'n'Rolli jaoks Raadile kolinud Krokodilliklubis.

Foto: Marko Toomast

LMT Summer Sound

10.-11. juulil Lätis Liepaja rannas ja Jurmala pargis

Läti suurel rannafestivalil esinevad sel aastal Vene rokkbänd Mumiy Troll, Apocalyptica Soomest, Musiqq, Laika Suns jpt bändid Lätist.

Lokomotiiv

10.-11. juulil Pärnus kultuuriklubis Katlamaja

10. ja 11. juulil koguneb Katlamaja ette, taha ja sisse üle 20 plaadikeerutaja Eestist ja välismaalt, kes täidavad Pärnu jõe kaldad kaheks õhtuks ja üheks päikseliseks päevaks eriti hea rütmimuusikaga. Lisaks Eesti DJ'de raskekahurväele külastavad Lokomotiivi välismaised artistid nagu Moodymann, Tensnake, Kartell ja B.Traits.

American Beauty Car Show

10.-11. juulil Haapsalus

15. korda toimuva festivali raames toimub autonäitus, kokkutulek ja kiirendusvõistlus ning loomulikult saab kuulata head muusikat. Baltimaade suurim ameerika autode üritus.

Retropol Italofest

11. juulil Viljandi lauluväljakul

Retropol Italofest pakub võimalust südamlikuks taaskohtumiseks 1980ndate superstaaridega. Üles astuvad Gazebo, Ryan Paris, Ken Laszlo ja Vince  «Scotch» Lancini.

Pärnu Muusikafestival Järvi Akadeemia

12.-21. juulil Tallinnas ja Pärnus 

Pärnu Muusikafestival ja Järvi Akadeemia jätkavad aastakümnete pikkust Pärnu heade muusikafestivalide traditsiooni. Festivali kunstiliseks nõustajaks on Paavo Järvi. Pärnu Muusikafestivali nurgakiviks on fantastiline festivaliorkester, kuhu tullakse mängima kõikjalt üle maailma. Lisaks on võimalik kuulata suurepäraseid soliste.

Surfilaager 

16.-19. juulil Läänemaal Roosta puhkekülas

Nelja päeva jooksul uuendatakse sõprust purjelaua-, lohe- ning aerulauaga nii professionaalsel kui ka harrastaja tasandil. Sel aastal toimuvad Surfilaagris ka Eesti Meistrivõistlused SUPis ehk aerulaual. Muusika eest hoolitsevad Super Hot Cosmos Blues Band ja Elephants From Neptune, esinejate nimekiri täieneb.

Foto: promo

Hiiu Folk

16.-19. juulil Hiiumaal

Esinevad Daniel Wikslund ja Tulipalo (Rootsi), Rüüt, Sannalise, Lepaseree, Ummamuudu,

Robirohi, Oort, Vinland ja Triinu Taul, Eva Mitreikina, SILD (Eesti-Wales) jpt. Lisaks toimuvad õpitoad, loodusmatkad, filmiprogramm ja lastepesad.

Ostrova festival

17.-18. juuli Setomaal Meremäe vallas

Kahe päeva vältel astuvad üles Eesti tippartistid, seto kultuuri edendajad ning tuult tiibadesse saavad noored muusikud: Johnny Salamander ja bänd (Läti), Nikns Suns, Traffic, Metsatöll, Seto Miihi Summ, Dorahoag (Portugal), Legshaker, Ott Lepland ja bänd jt. Festival lõpeb suure simmaniga Väikeste Lõõtspillide Ühingu ja Marko Matverega.

Tallinna Merepäevad

17.–19. juulil Tallinna Vanasadamas, Lennusadamas ja Noblessneri sadamas

Üks suuremaid vaatamisväärsusi on eskaadrisõit ehk laevade mereparaad, mille lõpetab võimas tuleetendus merel. Samuti on kavas populaarsed väikelaevasõidud Vanasadama ja Lennusadama vahel. Noblessneri jahisadamast saab merepäevade ajaks suurejooneline teatrisadam, Lennusadam on kodusadamaks tuhandeid inimesi ühendavale Öölaulupeole, kus osalevad ka Maarja-Liis Ilus, Uku Suviste, Merlyn Uusküla, Artjom Savitski, Elisa Kolk, Helen Adamson ja Desiree Mumm, lisaks toimub veel palju kontserte ja etendusi.

Foto: promo

Tantrafestival

17.-19. juulil Viljandimaal Venevere puhkekeskuses 

Kolmandat aastat toimuval rahvusvahelisel tantrafestivalil ootavad rohkem kui 60 erinevat loengut, töötuba ja muud sündmust vaimsetete õpetajate ja esinejatega. Viimaste seas on seekord ka näiteks ettevõtja Urmas Sõõrumaa ja naistearst dr Mare Pruks. Festival on alkoholi- ja tubakavaba. 

Positivus

17.-20. juulil Lätis Salacgrivas 

Positivus pakub sel aastal taas ahvatlevat esinejate nimekirja: Placebo, Robert Plant and The Sensational Space Shifters, Kasabian, Basement Jaxx, St Vincent, Everything Everything, Tom Odell. Jungle, Charli Xcx, Lamb, The Sound Poets jpt. Tallinn Music Week esitleb Positivusel ka seitset Eesti artisti: Miamee, Curly Strings, Gorõ Lana, cirkl, Tallinn Daggers, Badass Yuki ja Lexsoul Dancemachine. Lisaks astuvad festivalil I Love You plaadifirma ja muusikaklubi laval üles Galvanic Elephants, Würffel, Zebra Island, Sibyl Vane ja The Werg. Pealaval esineb tänavu oma uue albumi materjaliga ka Ewert and The Two Dragons.

Foto: Madis Sinivee

Suvebriis

17.-26. juulil Tallinnas Pirita kloostri varemetes

Suvebriisil annavad kontserte Kõrsikud, Tanel Padar ja Tarvo Valm, Ott Lepland ja Kristjan Kaasik, Curly Strings, Triin Niitoja & John4 ning Annely Peebo ja Jassi Zahharov.

Joogafestival

18.-19. juulil Haapsalu Piiskopilinnuse hoovis ja kultuurikeskuses

Joogafestivalil saab proovida rohkem kui kümmet joogastiili ning kuulata loenguid ja osaleda töötubades. Joogafestivali teemaks on seekord tasakaal ja peaesineja Dr Omanand Guruji Indiast. Kavas on tegevusi nii meestele kui naistele, lastele ja rasedatele, noortele ja eakatele, alles alustajatele ning aastaid joogat praktiseerinutele

Georg Otsa festival

18. juulil Võsul

Georg Otsa poolt unustamatuks lauldud operetimeloodiaid ja laule esitavad Rannaklubi pargis suurel estraadikontserdil Maria Listra, Sirje ja Väino Puura, Voldemar Kuslap ning TV3 näosaates juba Georg Otsana tuntuks saanud Lauri Liiv.  Otsaga koos veedetud lavateed meenutab ooperiprimadonna Margarita Voites. Lauljaid saadab Margus Kappeli ansambel ja õhtut juhib Artur Raidmets. Pärast kontserti toimub kinoõhtu Võsu Rannaklubis.

Võsu Jazz

19.-20. juulil Võsul

Võsu Jazz toob rannaliival asuvale lavale kokku üle 20 artisti Eestist, Rootsist, USAst, Venemaalt ja Lätist. Esinevad Rein Rannap ja Eesti Otsib Superstaari saates kolmanda koha võitnud Kristjan Kannukene, Jaak Sooäär Trio, Brian Melvin Modern Times (USA), Anders Bergcrantz Quartet (Rootsi), Deniss Pashkevich Funk Theraphy (Läti), Li Gaoyang Quintet (Hiina), Jim Schneider (USA), Andrei Kondakov (Venemaa) jt.

Saaremaa Ooperipäevad 

20.-26. juulil Kuressaares

Muusikasõprade tarbeks püstitatakse 13. sajandist pärit piiskopi linnusehoovi 2000 külastajat mahutav ooperimaja, kus esitatakse Verdi  «Rigolettot», Puccini  «Madama Butterflyd», Rossini  «Sevilla habemeajajat», lisaks toimub veel teisigi põnevaid etendusi ja kirikukontserte. 

Viljandi Pärimusmuusika Festival

23.-26. juulil Viljandis

Saabuva Viljandi pärimusmuusika festivali teema on vabadus. Lisaks kodumaistele lemmikutele (Silver Sepp, Zetod, Trad.Attack! jpt) väärib tähelepanu näiteks viiuldaja Casey Driessen (USA), kes tõestab, et selle lihtsa pilli kasutamisvõimalused on piiramatud. Tänavuse Folgi põhiprogrammi kuulub kahel õhtul tantsulise maailmamuusika ööklubi Lennukitehases, mille peaesineja Acid Arab’i (Prantsusmaa) eesmärk on kokku miksida idamaade muusika elektrooniliste soundidega. Harva esinev kodumaine Paabel pakub aga võimaluse pealtvaatajatel neile esinemiskava koostada – selleks on nende Facebooki lehel avatud küsitlus, missuguseid lugusid kuulda soovitakse.

Kloogaranna festival

25. juulil Kloogarannas

Esinevad Smilers, Terminaator, Vaiko Eplik Ja Eliit, Ines, Karl-Erik Taukar, Triin Niitoja & John4, lisaks toimub rannajalgpalliturniir, tänavakorvpalliturniir, poksivõistlus, zumba ja palju muud.

Original Long Drinki tasuta festival toob Tallinnasse maailmatasemel artistid

Original Long Drink korraldab koostöös Soome Flow festivaliga Tallinnas 24.-26. juulil tasuta ürituse. Festivali eesmärk on pakkuda Kalamajas asuvas trendikas Telliskivi tööstusrajoonis lõõgastavat koosviibimise võimalust.

Tallinna rahvusvaheline orelifestival

30. juulist 9. augustini eri paikades

Festival algab suure oreliööga Nigulistes, mille raames toimub seitse sissejuhatustega orelikontserti, ning jätkub orelimuusika kontsertidega Tallinna ja Pärnu kirikutes. 

Leigo Järvemuusika

31. juulist 1. augustini Leigo talus

Valgre laulude kontserdi annavad tšelloorkester ja Mart Sander, pakutakse ka klaveri-, tšello ja orelimuusikat, Arvo Pärti ja toimub Läti Ooperi orkestri ooperigala.

Augustibluus

31. juulist 1. augustini Haapsalu piiskopilinnuses

Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistusse kuuluv festival muudab Haapsalu piiskopilinnuse hoovi kaheks päevaks bluusiparadiisiks. Esinevad Andy Fairweather Low (UK), Boney Fields ja The Bone’s Project (USA), Chino ja The Big Bet (Hispaania), Tom Doughty (UK), Candye Kane (USA), Tim Lothar (Taani), Eestist Ringhold ja Karl Laanekask, The Cathouse Radio, Attention, Please! jt.

Intsikurmu muusikafestival

31. juulist 1. augustini Põlvas Intsikurmu metsapargis

Intsikurmu muusikafestival keskendub contemporary jazzile ning pop- ja indiemuusikale.

Hiiumaa kohvikutepäevad

31. juulist 2. augustini Hiiumaal

Terve saare suuruseks sirgunud kohvikutepäevad kestavad seekord ühtekokku lausa kolm päeva. Laupäev on Kärdla päralt, aga reedel ja pühapäeval tekib kohvikuid igasse saare soppi ja nurgakesse.

AUGUST

Võsu Rannafestival 

1. augustil Võsul

Otse rannas astuvad lavale Terminaator , Põhja Tallinn , Traffic , Birgit , Liis Lemsalu , Triin Niitoja&John4 ja väliskülalisena HADDAWAY (Saksamaa).

Foto: Kultuurikava.ee

Kiviõli motofestival 

1.-2. augustil Kiviõlis

Esmakordselt Eesti motospordi ajaloos on tegemist võistlustega, mille raames toimuvad korraga kolme erineva võistlusala rahvusvaheliste tiitlivõistluste etapid: külgkorvid, quadracerid ja mäkketõus. Laupäeva õhtul esineb peotelgis Ziggy Wild.

Weekend festival Baltic

6.-8. augustil Pärnu rannas

Esmakordselt Eestisse laienenud festivalil esinevad Tiësto, Brennan Heart, Super8 & Tab, Hardwell, Aron Chupa, Darude, Example ja dj Wire, Robin Schulz, Rudimental, Sub Focus, Kolzar, Orkidea, HeavyWeight, (Ex) Da Bass, David Guetta, Chase & Status, Netsky, Syn Cole, Kristjan Hirmo jpt.

Foto: promo

Kukemuru Ambient

7.-8. augustil Järvamaal, Türi vallas, Kukemuru metsalagendikul

Festivali läbivaks ideeks on erinevate kultuuritahkude (muusika, visuaalne ning kujutav kunst) loomulik presenteerimine Eestis enim levinud looduslikus keskkonnas – metsas. Kukemuru Ambient 2015 kavast leiab esinejaid Inglismaalt, Indiast, Tšiilist, Saksamaalt, Soomest ja Eestist ning peaesinejana astub üles 1970ndate keskpaigas alguse saanud Sheffieldi kultusbändi Cabaret Voltaire liige ja BBC keskkonnahelide salvestajana tuntud Chris Watson.

Birgitta festival

7.-15. augustil Tallinna Pirita kloostri varemetes

Festival algab Haydni oratooriumiga  «Loomine» – interaktiivse muusika- ja draamaetendusega. Birgitta festival pakub lummavaid elamusi ka Rimski-Korsakovi, Fellini ja Verdi loomingust.

Viru Folk

7.-9. august Käsmus

Seekord on Käsmus kontserte andmas nii Taani parim folkmetalbänd Svartsot kui ka romantiline folktronicakollektiiv Sorten Muld, lisaks paljud teised Taani ja Eesti artistid, nt Kukerpillid, Kruuv, Maarja Nuut, Elephants From Neptune, Lauri Saatpalu, Folkmill, Anu ja Triinu Taul, Oort, Kait Tamra.

Tõrva Loits

8. augustil Tõrva linnas Veskijärve ääres

Selle suve suurejooneliseim muusikaline vaatemäng «Kilplaste tagasitulek» toob vaid ühel suveõhtul Mart Kolditsa lavastuses üheaegselt lavale Kosmikud, HU? ja Genka. Lavastust toetab Märt Agu seatud koreograafia parimate tantsijate esituses ning võimsaim tule-, vee- ning valgusshow, mis seni Tõrva Loitsul nähtud. Suurejoonelise vaatemängu juhatavad oma kontserdiga sisse Lenna Kuurmaa ja Karl-Erik Taukar ning superstaarisaate superfinalistid Gertu Pabbo ja Jüri Pootsmann.

Eesti Hip Hop Festival

14.-15. augustil Elvas

Elvas leiab augustis aset järjekordne Hip Hop Festival, kus lisaks kodumaistele artistidele nagu Genka ja Paul Oja, 5LOOPS, Cool D ning Tommy Cash astub üles ka Inlgismaalt pärit Virus Syndicate. Kaks päeva täidetud räpp muusikaga.

Flow

14.-16. augustil Soomes Helsingis

Põhjanaabrite suurel muusika- ja kunstifestivalil on esinejate nimistu pikem kui ette jõuab lugeda, laiematele massidele tuntumad on ehk Pet Shop Boys (UK), Roisin Murphy (Iirimaa), Belle and Sebastian (UK), Future Islands (USA) ja Beck (USA). 

Foto: http://www.weqx.com

Arvamusfestival

14. - 15. august Paides

2015. aastal kolmandat korda toimuv Arvamusfestival on inspireerivate ideede, huvitavate mõtete ja uute algatuste kohtumispaik.

VII Rahvusvaheline Valga Militaarajaloo festival (MilFest)

14.-16. augustil Valgas

Juba seitsmendat aastat järjest toimub Valgas militaarajaloo festival. Tegemist on teistest kultuurisündmustest selgelt eristuva ettevõtmisega, mis pakub kolme päeva jooksul reaalseid tegevusi ja põnevust kogu perele - militaarlaat, sõjameeste ja -tehnika paraad ning marss läbi linna, näidislahingud, USA üksuse õhudessant. Vürtsi annavad kaks suurejoonelist kontserti - Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni militaarlaval «Tähed Militaartaevas» ja Pedeli jõe poolsaarel neljandat korda toimuv «Jõekääru kontsert».

Augustiunetus 

15. augustil Pärnus

Väikseid pop-up kohvikuid, muusikat ja muud head pakkuv armas tänavafestival Pärnus tuleb taas.

Punklaulupidu

22. augustil Rakvere Vallimäel

Juba kolmandat korda leiab aste üks omanäolisemaid kontserte - Punklaulupidu. Rahvas on oodatud koos Eesti pungilegendidega kaasa laulma juba kõigile tuttavaid mässumeelseid lugusid.

Valge Daami aeg

22.-30. augustil Haapsalus

22. augustil toimub Haapsalu lossihoovis Uriah Heepi kontsert  «Lady In Black Meets The White Lady», mis avab Valge Daami nädala. Soojendavad kodumaise roki esindajaid Blind, Elephants From Neptune ja Terminaator. Õhtu lõpetab võimas ilutulestik.

We Love the 90’s

28.-29. augustil Tallinna lauluväljakul

1990ndate muusika megafestival toob Tallinna Lauluväljakule tõelise staarideparaadi: East 17, Bad Boys Blue, Ace of Base, Mr President, Eiffel 65, Groove Coverage ja Coolio. Festivali kahel päeval esineb ligi 20 artisti, kelle hitid on vallutanud muusikaedetabeleid üle kogu maailma.

Foto: Corbis / Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles