Galerii! (M)AJA pidu tõmbas NUKU teatris peo käima

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 7. juuni õhtul toimus NUKU teatris kõigile avatud (M)AJA pidu, mis avas ehitushooaja, tähistas edukat teatri sisehooaega ning festivali Treff. Pidu toimus täpselt nädal enne suvelavastuse «Dorian Gray portree» esietendust.

Peolised viidi ekskursioonidele teatrimaja kõige sügavamatesse soppidesse ja kõrvalistematesse nurgatagustesse. Siin-seal tubades toimus NUKU aja- ja maja lool põhinevaid ülesastumisi näitlejate ja NUKU töötajate eestvedamisel.

 

Kogu peo jooksul oli avatud müstiline Doriani tuba, mis andis sisenejale aimu 14. juunil esietenduvast suvelavastusest «Dorian Gray portree».

 

Foto: Viktor Burkivski

Näha sai üllatuslike performance’id ja esinejaid, avatud oli heade soovide sein, makettide näitus ja NUKU kohvik. Üle anti Puhas Kuld ehk NUKU publiku lemmik uuslavastus sel hooajal ning piduliku lõpu sai üheksas Treff festival. Peomeeleolu tekitasid ja muusikat mängisid Ska Faktor ning NUKU DJ-d.

 

Foto: Viktor Burkivski

Lisaks osalesid külalised tuuril õuesaali lavaaugu servale, et vaadata kohta, kuhu kerkib uus saal. Pidu oli maamärgiks, kus etendustegevus teatrimajas on lõppenud ja algab nii-öelda ehitushooaeg, mille lõppedes 2016. aasta suvel on NUKU teatril uus, 400-kohaline teatrisaal praeguse õuesaali asemel. Ehitustööde käigus muutub osaliselt ka Lai 1 teatrimaja interjöör. 

 

Foto: Viktor Burkivski

Vaata galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles