Saaremaa ralli stardirivi avavad WRC autod

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Tallinna rallil.
Georg Gross Tallinna rallil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel nädalal, 8.-9. oktoobril sõidetavale 43. Saaremaa rallile registreerus kokku 152 ekipaaži, stardirvi eesotsas on kolm WRC autot ja esimene stardinumber kuulub Norra-Rootsi rallipaarile Mads Östberg ja Jonas Andersson (Subaru Impreza WRC).
 

Teise stardinumbri all läheb rajale eelmise aasta Saaremaa ralli võitja Georg Gross koos Raigo Mõlderiga (Ford Focus WRC) ja kolmandana Soome ekipaaž Jukka Hiltunen ja Jarkko Kalliolepo (Ford Focus WRC), teavitas Saaremaa ralli pressiesindaja Margus Kiiver.

Järgnevad stardinumbrid kuuluvad N-rühma autodele, Ott Tänak ja Kuldar Sikk toovad starti Ford Fiesta S2000 auto, nende järel on Norra N-rühma meister Sveinung Bieltvedt koos Roger Eilertseniga (Subaru Impreza). Kuues stardinumber kuulub Eesti meistrivõistluste liidritele N-rühmas Egon Kaurile ja Erik Lepiksonile (Subaru Impreza).

Kokku on 43. Saaremaa ralli stardinimekirjas 152 ekipaaži. Rahvustest on esindatud Eesti, Soome, Läti, Leedu, Venemaa, Rootsi, Norra, Ukraina ja Itaalia.

Reede õhtul sõidetav linnakatse on pealtvaatajatele tasuta. Saaremaa ralli pealtvaatajate kava on alates teisipäevast, 5. oktoobrist müügil mandri ja Muhumaa vahel sõitvatel parvlaevadel ning Saare Kütuse tanklates ja alates neljapäevast, 7. oktoobrist Kuressaare kultuurikeskuses. Rallipasse saab osta alates 7. oktoobrist Kuressaare kultuurikeskuses.

43. Saaremaa ralli üks osa on Kuressaare kultuurikeskusesse välja pandud näitus „Eesti mootorisport läbi aegade“. Näitusel saab näha Eesti mootorispordi muuseumi eksponaate, omaaegseid võistlusautosid, tsikleid ja võidusõiduvarustust.

Järgmisel, 2011. aastal tähistab Eesti mootorisport oma 90 aasta juubelit ja Saaremaa rallil väljas olev näitus on juubeliaasta sissejuhatus. Näitus avatakse Kuressaare kultuurikeskuses neljapäeval ja see jääb lahti laupäevani.

Saaremaa ralli puhul on tegu Eesti autoralli meistrivõistluste, FIA NEZ ralli karikasarja ja Balti autoralli meistrivõistluste viimase etapiga. Võistlusraja üldpikkus on 525 kilomeetrit, millest kiiruskatseid on 115 kilomeetrit.

Lisainfot Saaremaa ralli kohta saab aadressilt www.saaremaarally.eu
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles