Kuidas värskendad oma rutiinseks muutunud suhet Sina?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastus on kustumas?
Armastus on kustumas? Foto: SCANPIX

Igas paarisuhetes on mõõnaperioode, mis korduvad üsna halastamatu järjekindlusega mõne aasta järel.

Väidetavalt on paarisuhte esimene on periood, kui nn armastushormoonid lakkavad toimimast,  umbes pool kuni poolteist aastat pärast suhte algust. Kui selle asemele pole kahe inimese suhtes sündinud mingit uut kvaliteeti, siis nii mõnegi koosluse jaoks jääb see esimene tõsine kriis ka viimaseks ühiseks.

«Kui suur armumine ja esialgne biokeemiline möll on raugenud, siis võivad inimesed ühtäkki märgata, et neil polegi mitte midagi ühist ja teine nii väga ei meeldigi, ning pole siis ime, kui seda saadab ka seksuaalsoovi kahanemine partneri suhtes,» tõdeb Arstliku Perenõuandla psühhiaater-seksuoloog dr Imre Rammul.

Ka meie staarjuuksurist filminäitlejal Lauri Pedajal (23) on suhte värskendamiseks omad nipid. Näiteks arvab «Ühikarottide» kangelane Buduaarile antud intervjuus, et kui suhe liiga rutiinseks muutub ning vürtsitamist vajab, siis temal on tagataskust võtta imelihtne retsept. «Ole oma kaaslasest lihtsalt mõnda aega eemal,» soovitab ta.

Kuidas värskendad oma rutiinseks muutunud suhet Sina?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles