Video: Prantsusmaal kritiseeritakse Versailles´i «hiigelvagiinat»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Anish Kapoori teos, mis on ristitud «hiigelvagiinaks»
Kunstnik Anish Kapoori teos, mis on ristitud «hiigelvagiinaks» Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ajaloolise Versailles`i lossi aeda paigaldati uus skulptuur, hiiglasliku kujuga vagiina. 

Selle loonud skulptor Anish Kapoor tekitas skandaali kui teatas meediale, et tegemist on «kuninganna vagiinaga», kirjutab The Local.

Ametlikult kannab suur, 60 meetri pikkune roostes terasest skulptuur nimetust Dirty Corner ning see on suunatud Versailles`i palee suunas asudes aias Tapis de Vert sektsioonis.

Külastajatele avatakse see skulptuur 9. juunil koos veel mitme teise Kapoori suure kujuga.

Prantsusmaal ei ole pärast Marie-Antoinette`i, kes kaotas pea 1793. aastal giljotiini all, enam kuningannat olnud.

Prantsuse meedia spekuleeris, et just sellele kuningannale Kapoor oma ebatavalise teosega viitab. Teada on, et kuningannal oli palju armukesi.

Versailles`i linnapea François de Mazières teatas Twitteris, et Kapoor on ületanud hea maitse piiri ning lastega pered ei peaks lossiaias selle skulptuuriga paika külastama.

Oli ka neid, kes kutsusid üles skulptuuri boikoteerima ja selle eemaldamist nõudma.

Väljaanne Le Parisien aga astus Kapoori kaitseks välja, nimetades teda geeniusest provokaatoriks, kuid tõdes et see skulptuur šokeeris avalikkust.

Le Figaro aga arvab, et «vagiina» meelitab turiste juurde.

Lisaks skandaali tekitanud skulptuurile näeb Versailles`i lossi aedades veel kuute Kapoori teost. Arvatakse, et samasugune skandaal võib tekkida skulptuuri ümber, mis meenutab fallost.

«See on falliline sümbol, viidates meessoole ja sellele, et tänapäeva maailmas on väga palju vägivalda,» teatas kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles