Ajakiri Just! sai uue näo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Just!
Ajakiri Just! Foto: AFP / Scanpix
Ajakiri Just! on viimastel nädalatel radikaalselt muutunud. Peatoimetaja Merike Taali taktikepi all ilmub seltskonnaajakiri nüüd kaks korda nädalas ning logogi on saanud uue näo.

Merike Taali usutles muudatuste teemal naisteportaal Buduaar.ee

Millega tegelesid enne Just!-i peatoimetajaks asumist?
Enne seda oli mul üks pikk tee Just!-ini – alustasin legendaarsest ajalehest „Post”, sealt viis tee edasi uudisteagentuuri BNS, siis ülikooli, siseministeeriumisse, kultuurkapitali ja kaks viimast aastat olin „Viimsi Teataja" peatoimetaja.

Millised on sinu vabaajategevused ja hobid?
Paar viimast kuud olen töötanud Just!-is, mis on olnud väga intensiivne, kogu vaba aeg on kulunud magamisele ja perele. Muidu olen eluaeg tantsimisega tegelenud. Alustasin Laine Mägi tantsukoolis Pärnus ning hiljem leidsin flamenco, millega olen tegelnud üle kümne aasta, nii ise tantsides, kui ka teisi õpetades. Sellest tingituna olen viimased seitse aastat käinud igal suvel Lõuna-Hispaanias Andaluusias täiendamas end erinevates tantsukoolides.

Kas sul on ka perekond ja lapsi?
Kasvatan 9-aastast poega.

Kas olid ka varem Justi!-i lugeja ?
Olen kogu aeg lugenud ja jälginud seltskonnaajakirjandust, ka Just!-i.

Just! on viimasel ajal läbi teinud muutuse. Millest see tingitud on ning mida uut on ajakirja veel tulemas?
Just! on teel sinnapoole, kuhu tahame jõuda – pakkuda meelelahutusajakirjanduses uut lähenemist ja kvaliteeti, murda tavapärastest raamidest välja ja vaadata elu kõige laiemas spektris – ehk kajastatavate teemade ja persoonide ring oleks võimalikult mitmekesine ning vaatenurgad üllatuslikud ja ootamatud.

Teine suur muudatus Justi jaoks on ilmumissageduse suurenemine, nüüd ka neljapäeviti. Nädala teine ajakiri on rohkem ürituste ja kultuurikeskne ning esmaspäevane pigem ajatumate persoonilugude ajakiri.

Iseloomusta Just!-i lugejat.
Just!-i lugeja on 25-45 aastane naine, mitmekülgsete huvidega – teda huvitab võrdselt nii popkultuur kui ka tõsisemad kultuuriilmingud.

Just! hakkas nüüd 2 korda nädalas ilmuma. Kas see segadusse inimesi ei aja, et äkki on müügil kaks sama ajakirja nädalas?
Ma loodan, et see tähendab inimestele kaks korda rohkem meelelahutust ja rõõmu.

Kas uus Just! on parem kui Saagimi juhitud Just?
Need on olnud erinevad lähenemised ja põhimõtted, kuidas teha meelelahutusajakirjandust.

Mida arvad üldse Anu Saagimist kui persoonist?
Tean teda ainult läbi ajakirjanduse ja mulje on temast jäänud kui säravast isiksusest. Temataolisi võiks Eestis rohkem olla.

Mida toob sulle algav sügis?
Sügis toob palju tööd ja loodan, et hiljemalt jõuludeks on ajakiri jõudnud sellise tasemeni, milline ta on olnud mu unistustes. Kui tavapäraselt on tähendanud sügis minu jaoks ka uut tantsuhooaega, siis nüüd pean vabandama oma õpilaste ja kaastantsijate ees – mind seekord peeglisaalis pole. Aga tulen kindlasti kunagi tagasi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles