USAs sattus kriitika alla õpetaja, kes viis õpilased seksipoodi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksmänguasjad
Seksmänguasjad Foto: SCANPIX

USA Minnesota osariigi Minneapolise Gaia Democratic erakooli juht ja seksuaalkasvatuse õpetaja Starri Hedges viis õpilased seksuaalkasvatuse õppeprogrammi raames seksipoodi.

Hedges külastas möödunud nädalal koos tosina põhi- ja keskkooliõpilasega Smitten Kitten seksipoodi, edastab ABC News.

Hedgesi sõnul tahtis ta õpilastele tutvustada turvalises keskkonnas seksuaaleluga seonduvat.

Selles poes on lisaks seksimänguasjadele, videotele, raamatutele ja teistele toodetele ka seksihariduslikud töötoad, milles ka nimetatud õpilased osalesid.

«Minu eesmärgiks oli õpilastele näidata, et seks ei ole tabuteema ning sel teemal saab küsimusi esitada ja avameelselt vestelda,» lausus õpetaja.

Osa õpilasi oli endal igaks juhuks kondoome ostnud.

Gaia Democratic kooli eesmärgiks olevat pakkuda demokraatlikku ja mitmekülgset haridust, mis andvat rohkem kui tavaharidus.

Tegemist on kooliga, mida koordineerib USAs tegutsev unitaarkirik ning mille aastaeelarve on 100 000 dollarit.

 Lynn Floydi 11- ja 13-aastased tütred osalesid seksipoe külaskäigul. Ema arvates läks õpetaja sellega üle piiri ning ta võttis oma lapsed sellest koolist ära.

Floydi sõnul oleks õpetaja pidanud enne sellise koha külastamist vanemaid sellest teavitama, kuid seda ei tehtud.

Hedges tunnistas, et ta ei teavitanud vanemaid, kuid lisas, et lapsed ei näinud poes midagi pornograafilist. Nad said tutvuda müügil olevate sekslelude ja raamatutega.

Minnesota osariigi haridusameti pressiesindaja Josh Collinsi teatel ei saa nad erakoolile õppetöö osas ettekirjutusi teha.

«Arvan ise ja seda arvavad veel üsna paljud inimesed, et seksipoe külastamine ei olnud just parim viis õpetust jagada,» lisas Collins.

Minneapolise seaduste järgi ei tohi alla 18-aastastele olla kättesaadavad seksuaalselt provokatiivsed kirjutised, fotod, videod, lindistused ja raamatud.

Koolijuht Hedgesi sõnul ta enam sellist külaskäiku ei korralda, kuna sellest tekkis skandaal.  Samas ta rõhutas, et lastele meeldis sekspoes ja nad küsisid palju küsimusi, mis puudutasid seksuaalsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles