Kitarrivirtuoos Paul Gilbert annab Eestis kitarritunni ja kontserdi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Gilbert on Eestis juba kolmandat korda.
Paul Gilbert on Eestis juba kolmandat korda. Foto: promo

Maailma parimate kitarristide hulka kuuluv Paul Gilbert (USA) annab 23. novembril Tallinnas klubis Tapper nii kitarritunni kui täispika kontserdi.

Ansamblitesse Mr. Big (tuntud eelkõige raadiohiti "To be with you" poolest) ning Racer X kuulunud ja lugematutes projektides osalenud Paul Gilbert oli tunnustatud ajakirja Guitar World esikaanel juba 15aastaselt, pani mõni aasta hiljem kinni Los Angeleses peetud kitarri võistumängimise ja oli 2007. aastal Joe Satriani ning John Petrucci kõrval üks kolmest G3 kontsertide kangelasest Põhja-Ameerikas. Vahepealsetesse aastatesse on mahtunud arvukad maailmatuurid, ligi 40 stuudioplaati ning teist niisama palju stuudioskäike koos maailmanimedega.

Kolmandat korda Eestisse saabuv Paul Gilbert astub üles ülihea sound'i poolest tuntud rokiklubis Tapper, kus on varem esinenud Pauli troonipärija ansamblis Mr. Big ning kõrgelt hinnatud kitarrist Richie Kotzen. Sedapuhku on bändis kitarrist ja laulja Tony Spinner, ansambli Toto kauaaegne live-liige, kes on kuulsust kogunud paljude sooloplaatidega. Trummar Jeff Bowders ja bassist Craig Martini mängisid Pauli viimasel stuudioplaadil "Fuzz Universe" ja üheskoos esitavad nad nii uusi lugusid, hitte Mr. Bigi ja Racer X aegadest kui ka materjali Pauli sooloalbumitelt.

Paul Gilbert on kõrgelt hinnatud kitarriõpetaja, kelle DVDd ja artiklid on üles kasvatanud terveid põlvkondi tulihingelisi kitarriste. Tallinna kontserdile eelnevas 90minutilises kitarritunnis jagab ta näpunäiteid Eesti hakkajamatele fännidele, kes saavad peale hindamatu kogemuse jälgida bändi soundcheck'i, kontserti ning minna koju spetsiaalse meenekomplektiga.

Piletid Paul Gilberti kontserdile tulevad müüki esmaspäeval, 13. septembril kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Spetsiaalseid VIP-pääsmeid saab Pauli kodulehelt www.paulgilbert.com. Üritus algab kell 20 ja on vanusepiiranguta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles