R.E.M. saabub Tallinnasse juba kolmapäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Stipe
Michael Stipe Foto: AP / Scanpix

Sel neljapäeval, 11. septembril värske albumi «Accelerate» tuuri raames Saku Suurhallis esinev maailma edukamaid rock-bände R.E.M. jõuab Tallinnasse juba homme – kolmapäeval.  


Eesti on esimene riik Euroopas, kuhu jõuab Ameerikast ka 16 bussi- ja veokitäit R.E.M.’i tuuri-tehnikat koos heli, valguse, visuaaltehnika, toitlustuse ning tuurimeeskonnaga. Kontserdi produktsioonijuhi Mihkel Sirelpuu sõnul on bändil kontserdi õnnestumiseks kaasas umbes 80-liikmeline tehniline personal ning kontserdi päeval on Saku Suurhallis tööl ka sama palju eestlasi.

Lavavisuaalide tarvis on neil omal kaasas spetsiaalsed suured ekraanid ning kaamerasüsteem. Bändi tehnika saabub Tallinnasse ööl vastu neljapäeva ning kibekiire ülesehitustöö hakkab Saku Suurhallis pihta juba neljapäeva varajastel hommikutundidel.

Homme Tallinnasse saabuv kolme Grammy ja üle 10 MTV-auhinnaga pärjatud R.E.M. on oma nõudmistes avaldanud soovi korraliku linnakaardi järgi ning eraldi on küsitud ka põhjalikku nimekirja parimatest eliitrestoranidest koos nende menüüdega.

Samuti on nad palunud ülevaadet siinsetest kunstigaleriidest - teatavasti kasutab Michael Stipe tihti võimalust, et uude linna saabudes ka kohaliku kunstiga tutvuda.

R.E.M. toob endaga kaasa ka heategevusorganisatsioonid Amnesty ja Oxfam – bänd on tuntud heategevuse toetaja. Head saab teha aga ka bändile endale: nimelt on nad oma nõudmistes kontserdikorraldajale ära märkinud, et kõikvõimalikud kirjad, kingitused ja muud muhedad tähelepanuavaldused tuleb bändi kätte toimetada enne kontserti.

R.E.M.-i kontsert toimub sel neljapäeval, 11. septembril Saku Suurhallis. Erikülaliseks on neil sel korral valitud tantsulise indie-rocki punt We Are Scientists Brooklynist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles