Elu24 video! Marten Kuningas: mõni eestlane on metsa-, teine mereinimene

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 2. juunil tutvustasid Tallinna Merepäevade korraldajad tänavuste merepäevade  programmi ning ka tunnuslugu «Tuhandenäoline meri», mida esitab Marten Kuningas oma bändiga Miljardid. Elu24 rääkis veidi juttu nii Marteni kui bändi basskitarristi, Peedu Kassiga.

Marten Kuningas on nii Tallinna Merepäeva tunnusloo esitaja kui ka muusika autor. Pakkumine Juhan Saare sõnadele muusika kirjutamiseks ei tulnud Martenile, vaid bändi basskitarrist Peedu Kassile. Kuningas viibis ise samal ajal Saksamaal, kuid mida ta seal tegi jätab laulja hetkel saladuseks.

Marteni arvates on mõned eestlased metsa ja teised mere inimesed. Tema ise on mõlemat.

Kui vanem esines Kuningas oma nime all, kuid nüüdseks on võetud bändi nimeks Miljardid. Seda põhjusel, et kollektiiv on muutunud ühtsemaks ning tegu pole ühe mehe show'ga. 

Plaati veel uuelt bändilt oodata pole, kuid esinemisi on suvel tulemas küll - üks neist lausa Milanos.

Kuigi Marten sai ise tuule tiibadess superstaarisaatest, siis selle aasta võistlust ta ei jälginud. Küll kuulis ta Jüri Pootmsanni esitatud tulevast singlit «Torm» ning see kõlas Kuninga arvates paljulubavalt.

Tallinna Merepäevad toimuvad 17. - 19. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles