72-aastane joobes munk seksis teismelise poisiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Austrias lahvatas seksiskandaal, kuna eakas munk seksis väidetavalt alaealise poisiga.

Lambachi kloostri munga seksijuhtum olevat leidnud aset 11. mail Linzis, edastab The Local.

72-aastane munk arreteeriti, kuid lasti kautsjoni vastu kuni kohtuni vabadusse. Ta tagandati uurimise ajaks preestri ametikohalt.

Kloostri juhtkonna sõnul ootavad nad ära politseiuurimise tulemused ja kohtu enne kui munga saatuse kohta ise lõpliku otsuse langetavad.

Klooster teatas oma kodulehel, et «munk oli raskes joobes kui ta oletatavalt intiimsusega tegeles. Juhtumi teine osapool oli meie andmetel kahjuks alaealine».

Austria meedia andmetel tunnistas munk seksijuhtumi üles ja et ta kahetseb seda. Munga seksipartneriks olnud poiss on väidetavalt 12-aastane.

Austria katoliku kloostrite kogukonna sõnul on tegemist kahetsusväärse juhtumiga ning nad ootava selle diskreetset lahendamist.

«Esmaseks ülesandeks on teha kindlaks, mis juhtus. Laseme politseil ja kohtuvõimudel oma tööd teha,» lausus abt Maximilian Neulinger.

Juhtumist teavitatakse ka Vatikani.

Munk vabastati vahi alt 27. mail tingimusel, et ta ei tarvita enam tilkagi alkoholi ning hakkab käima psühhoteraapias. Väidetavalt on mungal juba mõnda aega olnud alkoholiprobleem.

Eakas munk viib jumalateenistusi läbi kohalikus vanadekodus ning on kloostrit külastavatele turistidele giidiks.

Abt Neulinger rõhutas, et nimetatud munk ei ole seotud nende kloostri poolt toetatavate katoliku koolidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles