Eesti uus superstaar on Jüri Pootsmann!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Eesti otsib superstaari» kuues hooaeg on läbi ja võitja on selgunud! Palju õnne, Jüri Pootsmann!

Superfinaali avapauguks oli Gertu ja Jüri duett Eurovisiooni lauluvõistluse võidulaulust «Heroes». Järgnesid kolm lugu mõlema superfinalisti ettekandes.

Foto: Erlend Štaub

«Parim siiani» ehk kõigist saates kõlanud lauludest valisid mõlemad superfinalistid kordamiseks nende endi arvates oma parima esituse

Foto: Erlend Štaub

Gertu Pabbo – Aretha Franklin «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman»

Rein: «Lava taga oled sa tagasihoidlik neiu. Kui laul algab, muutud sa laval ematiigriks.»

Jarek: «Mina ei tea, mis tunne on olla «natural woman». Kui aga laval on selline naine, peab ta olema eriti naturaalne ning tema närvikava peab olema samuti super. Sa oled kangelanna.»

Maarja: «Ma olen positiivselt üllatunud, et suutsid siin suure publiku ees teha parema etteaste, kui stuudios. Sa olid pingevaba ja mõnus.»

Tanel: «Sinu esitatud lugudest oli see üks enimpakkuvaim, kuni tänaseni. Täna tegid sa selle veel paremini. Sa naudid neid sadu kaameramehi ja seda publikut.»

Foto: Erlend Štaub

Jüri Pootsmann – James Bay «Hold Back the River»   

Rein: «Sul on paipoisi imidž, aga ehk õnnestub sull leida oma nišš laulda pahapoisi laule hea poisi võtmes.»

Jarek: «Ma pole seda varjanud, et oled algusest peale minu lemmik olnud. Olen sind lava taga palju kaitsnud. Reikopile ei läinud Läti eurolaul ka peale, mulle läks. Täna valitsesid sa lava, nagu Kim Jong-un, aga heas mõttes.»

Maarja: «Sul on palju kuulajaid, kes armastavad sinu häält. Täna sinu hääl kruttis ja esitus oli väga hea.»

Tanel: «Gertu jäi kohe oma vokaalsete võimetega silma. Sinu puhul tuli mulle ette hipipoiss, kes vabal ajal putitab rattaid. Ma ei tea, kuidas suudab üks laulja nii palju paari kuuga areneda.»

«Singel» ehk pärast superfinaali annab Universal Music Group välja võitja singli «Torm», mille muusika autor ja produtsent on Kim Wennerström ning eestikeelse teksti on kirjutanud Maian Kärmas. Superfinaalis kõlab laul nii Gertu kui ka Jüri ettekandes, mõlemad on loo ka juba salvestanud, kuid singlina ilmub see järgmisel nädalal vaid saate võitja esituses.

«Minu võidulaul» ehk Gertu ja Jüri on selles voorus esitamiseks valinud laulu, mis kõige paremini iseloomustab just teda ja on võidu kindlustamiseks parim.

Foto: Erlend Štaub

Gertu Pabbo - «Torm»

Rein: «Pole olnud ühtegi korda, kus sa oled ootusi alt vedanud. Isegi tänase lihtsa tantsuloo puhul, suudad sa kiirata üle saali.»

Jarek: «Mulle tohutult meeldib tohutult su hääle teravus. See ventilaator su ees on hädavajalik, sest sinu laulmise puhul tekkib põlemisoht.»

Maarja: «Originaallaulu esitamine on suur väljakutse ning sa tulid toime. Sa suutsid kõik oma trumbid mängu panna ja see näitab, et sa kuulud lavale.»

Tanel: «Meie kuulsime seda lugu ju esimest korda. Hea oli, et laulja oli tuttav. Sinu esitus oli väga hea ja tahaksin kuulda ka stuudiosalvestust. Saalis kohalolevatel naiskonkurentidel on juba reied higised.»

Foto: Erlend Štaub

Jüri Pootsmann – «Torm»

Rein: «Klassikalises muusikas korraldatakse tihti konkursse, kus peab esitama kohtunikele võrdlemiseks sama lugu. Loodetavasti võtate Gertuga peale saadet aja maha ja mõtlete, mis suunas tegelikult tulevikus liikuda.»

Jarek: «Tore, kui inimene laulab keeles, milles ta ka mõtleb. Me oleme õnnelikud, et saame laulda oma lemmikkeeles - eesti keeles. Sel suvel ootan kahte asja - üks on Olavi Ruitlase uus raamat ja teine sinu kontsert. Loodetavasti paned mind listi, sest mul pole palju raha.»

Maarja: «Teist korda laulu kuulates ongi lugu kergem kuulata ja sellepärast võis sul olla eelis. Suvel tuleme kõik koos sinu kontserdile.»

Tanel: «Päris huvitav. Sama lugu, aga juba palju parem. Mulle jõudis sinu esitus paremini kohale.»

Ka Elina Born lisas, et tema on Jüri kõige suurem fänn.

Foto: Erlend Štaub

Gertu Pabbo – Ott Lepland «Kuula»

Rein: «Tahaks kiita sinu huvitavaid värve hääles, salapära, pikki noote ja intiimsust. Sul on kõik olemas»

Jarek: «Mina nägin laval kahte inglit - ühte harfiga ja teist mikriga. See laul rõhutas sinu tugevusi. Änksa oli.»

Maarja: «Eesti rahvas on uhke, et meil Ott Lepland. Põhjus on ka täna uhkust tunda, et oleme leidnud sellise värske laulja. Ka mul on mõnikord sõnad ära ununenud, nii et pole hullu.»

Tanel: «Selline arranžeering Oti parimale loole ainult hea. Su laul oli kuidagi karge, aga samas soe ja puudutav.»

Gertu laul jättis tema isa sõnatuks.

Foto: Erlend Štaub

Jüri Pootsmann – Prince «Purple Rain»

Rein: «Sinu fenomeniks on naabripoisilik olemus.»

Jarek: «Sa laulsid, nagu see oleks viimane asi, mida sa teed. Mul on hea meel, et saan nüüd minna kohtuniku ametist pensionile ja mul ei jää midagi kripeldama»

Maarja: «Mul oli kananahk ihul ja süda peksis. See kõik oli tänu sinule. Igale ühele pole antud seda, et kogu saal hingaks sinuga ühes rütmis. Super töö, aga arvestades sinu andekust, on suul veel palju pakkuda.»

Tanel: «Mul on tutvusringkonnas palju melomaane ja Prince'i armastajaid. Nad on nüüd kõik selja peal, sest keegi ei osanud seda oodata.»

Kuni rahvas hääletab lõbustas publikut nii Elina Born, kui kõik superstaarisaate finalistid.

Foto: Erlend Štaub

Võitjale kuulub austusväärse tiitli kõrval plaadileping Universal Musicuga ning 10 000-eurone auhinnaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles