“ABONEMENT 007” võlub isuäratava repertuaariga

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla

Pühapäeval kell 14 Pärnu raekojas algav Pärnu Ooperi regulaarne kontserdisari “ABONEMENT 007” pakub kuulajatele laia valikut põnevat muusikat.

Esimesel kontserdil kõlab Eestis harvaesitatav Richard Straussi vokaaltsükkel “Krämerspiegel” ning kimp Arnold Schönbergi kabareelaule “Brettl-Lieder”, esitajateks tenor Roland Liiv ja pianist Dmitri Pavlov.

Soome rahvusooperi kooriartistina töötav Roland Liiv on esinenud nii Estonia, Vanemuise kui Pärnu Ooperi solistina ning on Prantsusmaal toimuva Bauge’i ooperifestivali regulaarne külalissolist. Dmitri Pavlov on Peterburi riikliku konservatooriumi ja Sibeliuse akadeemia lõpetanud pianist, kes töötab Soome rahvusooperis korrepetiitorina.

Järgmistel kontsertidel võib kuulda Anton Weberni, Alban Bergi, Mari Vihmandi, Mirjam Tally, Manfred Stahnke, Andrus Kallastu, Gerhard Müller-Hornbachi, Veljo Tormise, Arvo Pärdi, Ferenc Liszti, Kuldar Singi, Erkki-Sven Tüüri, Galina Grigorjeva, Toivo Tulevi, Tõnu Kõrvitsa, Ludwig van Beethoveni, Johannes Brahmsi, Robert Schumanni, Artur Uritamme ning Franz Schuberti muusikat.

Kontserdisarja sügishooaeg lõpeb esimesel advendil Johann Sebastian Bachi loominguga.

Pärnu Ooperi eestvedaja Andrus Kallastu sõnutsi teeb uue kontserdisarja puhul rõõmu Pärnu muusikute kõrge osalemisaktiivsus. “Nii mahult kui repertuaarilt nii nõudlikku väljakutset pole Pärnu muusikutele seni esitatud,” väitis Kallastu. “Uudne on kontserdisarja korraldamise meetod: sarja planeerimisel on kasutusel avatud vikiformaat, kus kavad valmivad online, esinejate ja kunstilise juhi loova dialoogina kõigi huviliste silmade all.”

Kontserdisarja käigus saavad sõna sekka öelda kuulajadki: igale kontserdile järgneb esinejate ja publiku vestlusring, milles saab esitada esinejatele küsimusi ja ettepanekuid tulevikus esitatavate teoste kohta.

Kontserdisarja toimumise eeldus on Pärnu linna infrastruktuuritoetus, millega linn annab kontserdisarja korraldamiseks tasuta kasutada Pärnu raekoja saali. Korralduslikult oluline on seegi, et esinejate honoraridega tegelevad esinejad ise, taotledes vahendeid eri allikatest.

Kontserdisarja sügishooajale saab osta nii üksik- kui abonementpääsme, viimane tagab sissepääsu kõigile kontsertidele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles