Video! Aasia mehed usuvad, et süütu lapsega magamine ravib nad haigustest terveks ja annab elujõudu...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karm reaalsus Kambodžas: emad müüvad raha teenimiseks tütred seksiorjadeks
Karm reaalsus Kambodžas: emad müüvad raha teenimiseks tütred seksiorjadeks Foto: TV3

Kambodžas peavad lapsed sageli tänaval ehteid või muud käsitööd müüma, et perele lisaraha teenida. Eriti ekstreemsed on näited, kui emad enda tütred seksiorjadeks müüvad. Kõik seetõttu, et koguni 25% rahvastikust elab absoluutses vaesuses - hakkama tuleb saada ühe dollariga päevas. 

Foto: TV3

«Ma tahaksin saada arstiks,» ütleb väike Kambodža tüdruk Jubin TV3 reporterile. «Jah, ma maksan 15 USD´d kooli eest kuus, samuti minu õde. Kokku on 30 USD - seda on meie jaoks liiga palju.

Kheksaastase Jubini sõnul saadeti tema pere ülalpidamiseks raha teenima. Nii mööduvad tüdruku päevad tänaval ja rannas käepaelu müües. Kuid Jubin pole mingi erand. hinnanguliselt on sunnitud iga neljas viie kuni seitsmeteistkümne aastane laps tööd tegema. Ekstreemses vaesuses elab kuni 25 protsenti elanikkonnast, kes peab hakkama saama kuni dollariga päevas.

Et natukenegi aimu saada, millistes tingimustes Kambodža pered elavad, lubas üks pereisa TV3 võttegrupil oma kodu filmida.

Raha saamise nimel ei lähe kaubaks ainult käepaelad, vaid halvimal juhul ka omaenda keha.

Kas teadsite, et iga kolmas prostituut Kambodžas on laps?

Näiteks käivad vahendajad ehk nn ärimehed vaeste perede juures ja pakuvad neile esmapilgul kerget lahendust: «Sinu peres pole tööd ja vanematel ei õnnestunud ka riisi sel aastal kasvatada, seega pead sa ise töö leidma. Nii, et tule minuga pealinna Phnom Pheni ja sa hakkad tööle kohvikus või koristajana.»

Tegelikut müüakse nad bordellipidajale. Bordellipidaja eesmärk on lapse ostuks kulutatud raha kiirelt ja mitmekordselt tagasi teenida. Ning tüdrukuid sunnitakse teenindama nii palju kliente, kui vähegi võimalik.

Ühe tüdruku sõnul oli ta pidanud teenindama päevas vähemalt viit klienti ning sai nädalas selle eest vaid 10 USD`d.

Kuid sagedased on ka olukorrad, kus pereema võtab ise vastu õõvastava otsuse ja müüb oma lapse seksitöötajaks. Süütu lapse eest saab vanem 500-5000 dolllarit.

Neitsite jahil käivad Kambodžas reeglina üle 50-aastased Aasia mehed, kes usuvad, et süütu lapsega magamine ravib nad haigustest terveks ja annab elujõudu...

Ohus on tegelikult kõik tänavale tööd tegema saadetud lapsed.

See on seotud seksiturismiga, see tähendab, et mõned turistid tulevad ja pakuvad lastele kingitusi ja kasutavad neid siis seksuaalselt ära.

Foto: TV3

Eestlane Kaido, kes juba aastaid Kambodžas elanud kommenteerib: Kõik see on väga põranda all ja siin on mitmeid organisatsioone, kes selle vastu võitlevad.

Süütul naisel on siinses kultuuris väga oluline roll. Kui naine on kunagi varem juba mehega olnud, siis tõenäoliselt ükski teine kohalik mees teda pärast seda enam ei taha. Ja kui mehega kehvasti läheb, siis ei jää neil pärast muud midagi üle, kui tänavale tööle minna. Siin kultuuris on ikkagi mees see, kes raha majja toob.

Ja kui sul ei ole meest, kes seda teeb, siis peab tüdruk seda ise tegema. Kui täiskasvanud naine teeb sellise otsuse ikkagi ise, siis lapse nõusolekut ei küsi keegi. Ning ka riik ei astu siiani piisavalt tõhusaid samme, et lapsi selle, õõvastava lapsepõlve eest kaitsta.

Vaata TV3 videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles