Galerii: Tony Curtis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Curtis, Jack Lemmon ja Marilyn Monroe 1959. aastal filmi «Some Like It Hot» võtetel
Tony Curtis, Jack Lemmon ja Marilyn Monroe 1959. aastal filmi «Some Like It Hot» võtetel Foto: SCANPIX

Tony Curtis (3. juuni 1925 – 29. september 2010) oli USA filminäitleja.

Ta mängis väga erinevates filmides, alates kergesisulistest komöödiatest nagu «Some Like It Hot» kuni draamadeni nagu «The Defiant Ones».

Curtise karjäär sai alguse 1949. aastal filmiga «Criss Cross».

Tony Curtise viimane naine Jill Vandenberg Curtis oli temast 42 aastat noorem. Nad kohtusid esmakordselt 1993. aastal ühes restoranis ja abiellusid 1998. aastal.

Curtise esimene naine oli näitlejanna Janet Leigh. 11 aastat kestnud abielu ajal sündis kaks tütart  - Jamie Lee Curtis ja Kelly Curtis.

1962. aastal abiellus Tony Curtis filmis «Taras Bulba» kaasstaariks olnud Saksa näitlejanna, 17-aastase Christine Kaufmanniga. Neile sündis tütar Alexandra. Abielu kestis 1967. aastani

Staari kolmas naine oli Leslie Allen, kellega tal oli samuti kaks last. Nad olid abielus 1968 – 1982.  Neljas naine oli näitlejanna Andra Savio, kellega ta oli koos vähe aega.

Viienda naise Lisa Deutchiga kestis abielu vaid aasta.

Tony Curtise  ja Leslie Alleni poeg Nicholas suri 1994. aastal 23-aastaselt heroiini üledoosi tagajärjel.

Vähe teada faktiks on see, et Tony Curtise ema Helene Klein põdes skisofreeniat. Hiljem diagnoositi see haigus ka staari vanemal vennal Robertil, kes pandi psühhiaatriahaiglasse ravile.

Tony Curtis ja ta noorem vend Julius aga paigutati lastekodusse. Julius jäi lapsena auto alla ja hukkus.

Tony Curtis osales Teises maailmasõjas USA mereväe koosseisus. Pärast sõda 1948. aastal läks ta 23-aastaselt Hollywoodi. Seal muutis ta oma nime Bernard Schwartz Tony Curtiseks ja sõlmis esimese lepingu stuudioga Universal Pictures.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles