Piltuudis: Burundi naine protestis presidendi vastu paljaste rindadega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burundi naine protestis presidendi vastu paljaste rindadega
Burundi naine protestis presidendi vastu paljaste rindadega Foto: SCANPIX

Kesk-Aafrika riigis Burundis protestitakse selle vastu, et president Pierre Nkurunziza võib saada kolmandaks ametiajaks presidendiks.

Täna jäädvustasid fotograafid, kuidas üks naisprotestija pluusi seljast võttis ja rinnad paljastas, edastab Reuters.

Naine olevat hüüdnud, et ta ei karda kedagi, isegi presidenti mitte.

Pierre Nkurunziza (18. detsember 1963) on olnud Burundi president alates 2005. aastast. Ta  oli enne presidendiks saamist Burundi valitsuspartei Demokraatiat Kaitsvate Jõudude juht.

2015. aasta alguses nimetas see partei Nkurunziza kolmandat korda oma presidendikandidaadiks. Tema toetajad ja oponendid leidsid, et seadus ei luba tal kolmandat korda kandideerida ning lahvatasid meeleavaldused.

13. mail 2015 prooviti Burundis viia läbi riigipööret, kuna president oli siis riigist eemal.

Riigipöörde korraldaja, opositsioonipoliitiku Godefroid Niyombare sõnul tõukas ta Nkurunziza võimult, kuid presidendi pooldajad eitavad seda.

President Nkurunzizale ustavate isikute tõttu kukkus riigipööre läbi, kuid rahva meelepaha, et ta kandideerib kolmandat korda presidendiks, ei ole vaibunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles