Galerii: Miljärdär Paul Allen müüb jahti «Tatoosh»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

92 meetrit pikk jaht on omaniku jahipargis nii-öelda väiksemaks vennaks ühele kuulsaimale hiigeljahile «Octopus», mille pikkus on 127 meetrit.

«Tatooshi» omanik, Microsofti kaasasutaja Paul Allen (57), tahab aluse eest saada 160 miljonit USA dollarit ehk 1,84 miljardit eesti krooni. «Tatoosh» on maailmas suuruselt 26. jaht.

Hea lugeja, kõrvalasuvast galeriist saad ülevaate jahist, mille üks toredaim atraktsioon on üles-alla liigutatava põrandaga bassein. Lisaks on jahil viis dekki, kinosaal, jõusaal, prantsuse stiilis kaminasaal, ninapuuderdamisruum daamidele, piisavalt ruumi kahele helikopterile, muidugi moodsad navigatsiooniseadmed.

Kiirust suudab alus arendada kuni 35 kilomeetrit tunnis, sinna mahub 24 külalist, kelle eest kannab hoolt 35-liikmeline meeskond. Jaht on ehitatud 2000. aastal Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles