Õnneliku elu saladus peitub lihtsates asjades

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnneliku elu saladus peitub lihtsates asjades
Õnneliku elu saladus peitub lihtsates asjades Foto: SCANPIX

Briti psühholoogide sõnul peitub õnneliku elu saladus igapäevastes lihtsates asjades nagu rahulik ööuni, pere keskel veedetud aeg ja töönarkomaaniast loobumine.

Uuring näitas, et oma eluga rahul ja õnnelikud inimesed magavad ööpäevas vähemalt kuus tundi, kirjutab news.com.au.

End õnnelikuna tundjad sõidavad tööle 20 minutit, töötavad pisut üle seitsme tunni, on kaks tundi koos oma lastega, söövad nädalas vähemalt viis korda kodus ise valmistatud toitu ning käivad kaks korda aastas puhkamas.

Lisaks näitas uuring, et need õnnelikud suhtlevad kord nädalas sõpradega, vaatavad kolmel päeval nädalas oma lemmiksarju ning teevad neljal päeval nädalas sporti.

Psühholoogide sõnul arvatakse, et õnnelikuks teevad näiteks kiired autod ja luksuspuhkused, kuid see ei pea paika.

«Õnnelikkus seisneb igapäevaelu tavalistes asjades. Mõnus uni ning laste ja partneriga veedetud aeg on need, mis kõike ülejäänut edestavad,» selgitasid uurijad.

Nad lisasid, et hoolimata tänapäeva kiirest elust tuleb anda endale mõnuhetki ja tegeleda asjadega, mida tehes end õnnelikuna tuntakse. Rõõmsad puhkehetked aitavad ennetada ka haiguste teket.

Psühholoogid küsitlesid 4000 täiskasvanut vanuses 18 – 65 eluaastat. Katsealustel tuli hinnata oma elu erinevaid külgi, kaasa arvatud õnne skaalal 1 – 5.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles