Koerus tuleb luulerikas nädal

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järgmisel nädalal tähistab Koeru vald kodukandi luuletaja Kalju Lepiku 90. sünniaastapäeva. Üritused algavad neljapäeval kell 19 Koeru kultuurimajas tema luule ettelugemise õhtuga.


Korraldaja Annika Aava lausus, et luulet loevad näiteks Koeru keskkooli huvijuht Kirsika Ilmjärv, Anton Hansen Tammsaare muuseumi programmijuht Birgit Itse, Koeru koguduse õpetaja Allan Praats, juhtivkonstaabel Mati Seire, Koeru hooldekeskuse direktor Rünno Lass.
Musitseerib Jaan Sööt, kes esitab Eesti luuletajate tekstidele loodud laule.

Laupäeval, 9. oktoobril kell 10.30 süüdatakse küünlad Kalju Lepiku mälestuskivi juures ja kell 11 algab Aruküla mõisas kaheksas luulevõistlus, mille mõte on Aava ütlust mööda virgutada luulehuvi, väärtustada emakeelt ja tähistada Lepiku sünniaastapäeva.
Osalema on oodatud igas eas huvilised, kes peavad kümne minuti jooksul esitama oma varem trükis avaldamata luuleloomingut. «Hinnatakse nii loomingut kui ka selle esitust kolmes vanuserühmas,» lisas Aava.

Osalussoovist tuleb teada anda esmaspäevaks Koeru vallavalitsusse, Paide tee 5, 73001, Koeru, tel 384 6306, annika@koeruvv.ee või Koeru keskkooli Paide tee 16, 73001, Koeru, tel 384 8630 või reet.aule@mail.ee. Korraldajatele tuleb teada anda oma kool, klass või elukutse, sünniaasta, elukoht, telefon, kas on soov mikrofoni kasutada ja esitusele tulevatest luuletustest üks, mis hiljem trükitakse luulevihikusse.

Esinejaid hindavad Maalehe ajakirjanik ja Lepiku luulevõistlusel osalenud Sulev Oll, luuletaja Jürgen Rooste, Albu põhikooli emakeeleõpetaja Enda Trubok, Aravete keskkooli emakeeleõpetaja Mailis Tarendi ning ajakirjanik, Lepiku luulevõistlusel osalenud Pamela Eesmaa.
Esinevad Koeru muusikakooli õpilased ja õpetajad ning keskkooli solistid. Samuti astub üles Koeru meeste luuleklubi Herbert Lasti koostatud kavaga «Kodu ei muutu aegade tuiskliivas». (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles