Amputeeritud jalaga produtsendi sõnul tekkis tal Cannes`i punasel vaibal kingade pärast probleem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cannes`i filmifestivali külaliste jalatsid
Cannes`i filmifestivali külaliste jalatsid Foto: SCANPIX

Filmiprodutsendi Valeria Richteri, kellelt on osa vasakut jalga amputeeritud, sõnul peatati ta Cannes`is punasel vaibal, kuna tal ei olnud kõrge kontsaga kingi.

Turvatöötajad näitasid ta madalakontsalistele kingadele öeldes, et selliseid ei tohi punase vaiba üritustel kanda, edastab BBC.

Richteri sõnul tuli tal paluda, et teda sellistes kingades linastusele lubatakse.

Ta lisas, et kuna ta ühe jala paar varvast ja osa säärt on amputeeritud, siis on  tal raske kõrgetel kontsadel liikuda.

«Olin teel Gus Van Santi filmi «Sea of Trees» linastusele kui mind neli korda kinni peeti. Näitasin siis oma pooleldi amputeeritud jalga, tekkis kummaline olukord. Lõpuks saadi aru, miks ma kõrgeid kontsi kanda ei saa ja mind lubati filmi vaatama,» meenutas produtsent.

Ta lisas, et mitut naist, kel samuti olid madalakontsalised jalatsid, linastusele ei lubatud.

Cannes´is lahvatas juba varem skandaal naiste madalate kingade ümber.

Filmifestivali pressesindaja sõnul on need kingajuhtumid neile meeldetuletuseks, et naised võivad kanda ka madalaid kingi.

Mitmed Cannes`i festivalikülalised paljastasid, et turvatöötajad ei lubanud mitut madalates kingades naist linastustele.

Kingaprobleem puudutas ka režissöör Asif Kapadia, kelle dokumentaalfilm Briti lauljast Amy Winehouse`ist esilinastus Cannes`is, abikaasat. Ta naine peatati punase vaiba alguses, kuna märgati ta madalaid kingi. Režissööri sõnul pidi ta turvatöötajad paluma, et ta naine ikka filmi vaatama lubatakse.

Cannes`i filmifestivali juht Thierry Fremaux võttis siis sotsiaalmeedias sõna, selgitades et reeglite kohaselt tuleb punase vaiba linastustel kanda pidulikku õhturiietust ning ei tohi suitsetada, kuid kingade kohta ei ole eraldi täpseid reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles