Šveitsi eurolaulikul on seos nii Šveitsi, Mauritiuse kui Ühendkuningriigiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi eurolaulik Melanie René
Šveitsi eurolaulik Melanie René Foto: SCANPIX

Selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel esindab Šveitsi noor laulja, kelle juured on Mauritiusel, kuid kes on muusikat õppinud Suurbritannias.

24-aastane laulja-laulukirjutaja Mélanie René astub homme, 21. mail üles teises poolfinaalis inglisekeelse palaga «Time to Shine», edastab The Local.

Muusikute peres kasvanud René tegutseb Šveitsis Vaudi kantonis Nyonis Funambule´i teatris.

Ta sai 2009. aastal Rumeenias Brailas George Grigoriu muusikafestivalil esikoha, mis võimaldas tal minna Ühendkuningriiki Brightoni nüüdismuusika akadeemiasse õppima.

Noor laulja kirjutas ise pala, mis viis ta Eurovisioonile Šveitsi esindama. René kinnitusel on ta laulus rõhutanud oma Mauritiuse päritolu.

«Kogu mu elu mõjutab Mauritius. Kui ma mingit uut pala kuulen, siis esmalt jääb kõrva põhirütm. See on mauritsiuslastele väga omane,» lausus lauljanna.

René sõnul räägib ta pala sellest, et kui väga tahetakse, siis on kõik võimalik.

Šveitsi esindaja kohtus möödunud kuul Londonis 2014. aastal Eurovisiooni lauluvõistluse võitnud Austria «habemega naise» Conchita Wurstiga.

Šveits osaleb Eurovisiooni lauluvõistlusel 55. korda. Šveits on esimene selle lauluvõistluse võitja 1956. aastal. Siis esindas Šveitsi lauljanna Lys Assia palaga «Refrain».

Kanadalanna Céline Dion esindas Eurovisioonil Šveitsi 1988.aastal palaga «Partez pas sans moi».

Alates 2000. aastast on Šveitsi pala olnud Eurovisioonil kümne parema hulgas. 2014. aastal sai Šveitsi laul «Hunter of Stars» 13. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles