Üle 30 aasta tagasi USAs kadunud rootslanna saatus selgus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi päritolu vahetusüliõpilane Elisabeth Martinsson kadus 1982. aastal USAs Californias ning nüüd üle 30 aasta leiti ta jäänused, mis võimaldasid ta isiku kindlaks teha.

Lääne-Rootsist Uddevallast pärit noor naine õppis, elas ja töötas 33 aastat tagasi Californias Kentfieldis, edastab The Local.

Teda nähti viimati Larkspur Landingi kingapoes, mis asus ta elukohast kümne minuti autosõidu kaugusel. Pärast seda jäi ta kadunuks.

Rootslanna sõitis autoga, mis kuulus ta lapsehoidjaks palganud perekonnale. Pere teatas politseile, et see auto varastati. Kümme päeva pärast Martinssoni kadumist leiti auto Oklahomast ning selle roolis oli varem kohtu poolt vägistamises, rünnakus ja röövimises süüdi mõistetud kurjategija Henry Coleman.

Coleman oli vahetult enne rootslanna kadumist vanglast välja saanud. Hüüdnime Scarface kandev mees sõnas politseile, et ta ei tunne Martinssoni ning ta ei teadnud, et tegemist on varastatud masinaga.

Coleman mõisteti hiljem autovarguses süüdi, kuid ei võtnud Martinssoni röövimist ja võimalikku tapmist omaks.

Paar aastat tagasi San Francisco lähedasest metsast leitud inimjäänused osutusid Martinssonile kuuluvateks ning nüüdseks on kindel, et see naine jõudis sinna metsa.

Samas ei ole aga teada, miks ta seal oli, kes ta sinna viis ning miks ta hukkus.

Naise jäänused saadetakse Rootsi ta perekonnale matmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles