Rootsi printsi tulevane abikaasa hakkab kandma printsessi tiitlit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Carl Philip  ja  Sofia Hellqvist
Prints Carl Philip ja Sofia Hellqvist Foto: SCANPIX

Rootsi Stockholmi kuningalossi kabelis kuulutati eile maha, et prints Carl Philip ja ta kihlatu Sofia Hellqvist abielluvad.

Tegemist oli avaliku jumalateenistusega, kus said osaleda ka tavakodanikud, kes seisid vihmasest ilmast hoolimata juba varahommikul kiriku juures,  edastab Dagens Nyheter.

Pärast jumalateenistust ja paari mahakuulutamist toimus kuningalossis printsi ja ta kihlatu sugulaste, sõprade ja valitsuse esindajate osavõtul pidu.

Prints Carl Philip ja Sofia Hellqvist teatasid oma kihlusest 2014. aasta suvel. Nad laulatatakse selle aasta 13. juunil kuningalossi kabelis.

Printsi abikaasaks saades hakkab Sofia Hellqvist kandma printsessi tiitlit. Sellise otsuse langetas Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ning Hellqvist nõustus talle antud tiitliga.

Prints ja ta kihlatu asutasid hiljuti lapsi ja noori aitava fondi, mille arvele ootavad nad pulmakingituste asemel annetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles