Treiler: Cannes`is näeb Natalie Portmani režissööridebüüti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalie Portman on üks meelelahutusmaailma kaunimaid juuditare
Natalie Portman on üks meelelahutusmaailma kaunimaid juuditare Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Cannes`i filmifestivalil näeb täna Iisraeli-USA päritolu näitlejanna Natalie Portmani esimest filmi, mis on valminud tema käe all.

33-aastane staar on filmi «A Tale of Love and Darkness» režissöör kui ka osatäitja, edastab The Local.

Film põhineb kirjaniku ja advokaadi Amos Ozi raamatul,  mis räägib Iisraeli-Palestiina konfliktist.

Portmani tähelend sai alguse, kui ta oli 11-aastane. Ta mängis siis filmis «The Professional» koos Prantsuse staari Jean Renoga, kus Reno kehastatavast palgamõrvarist saab Portmani tegelase mentor.

Portman loobus 1996. aastal mängimast vanusevahe tõttu koos Leonardo DiCaprioga filmis « Romeo + Juliet» ning 1997. aastal teismelist meestevõrgutajat Lolitat.

Portmani sõnul valib ta väga hoolikalt filme, milles mängida ning ta ei poseeri poolalasti glamuuriajakirjade jaoks.

9. juunil 1981. aastal Jeruusalemmas sündinud Portmani isa on arst ja ema kunstnik ning ta on oma Iisraeli päritolu üle uhke.

Legendi kohaselt leidis üks modellitalentide otsija Portmani Jeruusalemma pitseeriast ja ülejäänud on ajalugu.

Portman on mänginud veel sellistes linateostes nagu «Heath» ja «Everyone Says I Love You» ning kolmes «Tähesõja» filmis – 1999. aasta «The Phantom Menace», 2002. aasta «Attack of the Clones» ja » ja 2005. aasta «Revenge of the Sith».

Ta sai 2010. aastal naispeaosatäitja Oscari balleti thrilleri «Black Swan» rolli eest. Filmivõtetel kohtus ta oma tulevase abikaasa, prantslasest tantsija ja koreograafi Benjamin Millipied`ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles