Cirque du Soleil etenduses QUIDAM kuuleb ka Josh Grobani hittlugu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cirque du Soleil etendus QUIDAM
Cirque du Soleil etendus QUIDAM Foto: promo

Juba ülejärgmisel nädalal, 27.-31. maini annab maailmakuulus tsirkusetrupp Cirque du Soleil Tallinnas, Saku Suurhallis kuus etendust. Sel korral toob päikesetsirkus publikuni lavastuse nimega QUIDAM. Kogupere etendustes, kus astuvad lavale 45 artisti 18 riigist, on oskuslikult liidetud kõrgetasemeline akrobaatika ja tsirkusekunst.

Quidamis on Cirque du Soleil lähenenud inimhäälele täiesti uudsel viisil. Esimest korda on õrn lapsehääl ühendatud tugeva mehehäälega, nii et tulemuseks on muljetavaldav segu tundlikkusest ja jõulisusest. Lavastuses löövad kaasa kuus muusikut, kes mängivad live’s erinevaid pille - viiulit, tšellot, löökpille, saksofoni, elektrikitarri, klassikalist kitarri ja süntesaatorit. Muusikud juhinduvad esinejate liikumisest, et helitaust kulgeks laval toimuvaga samas rütmis.

Foto: promo

Igal etendusel kõlab elavas esituses Kanada helilooja Benoit Jutras’ kirjutatud kirglik ja kaasahaarav muusika. Jutras on kirjutanud muusikat paljudele Cirque du Soleil etendustele ning ka mitmetele teistele lavastustele ja filmidele. Helilooja tütar, Audrey Brisson-Jutras, on astunud üles Quidami peaosalise Zoéna.

«Cirque du Soleil looja Guy Laliberté pakkus Quidami muusika kirjutamist mulle, sest olin eelnevalt tsirkusele ja erinevatele etendustele juba üsna palju muusikat loonud. Alguses tundsin veidi pinget, sest Quidamile eelnenud Alegria oli olnud nii edukas. Mul oli ääretult hea meel lõpuks nö. «enda lavastus» saada ja lõpuks tuli see kõik väga lihtsalt,» sõnab helilooja Jutras. Tuntuim Quidami jaoks kirjutatud muusikaline pala on kahtlemata Josh Grobani esitatud lugu «Let Me Fall», mis ilmus ka laulja endanimelisel debüütalbumil.

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis kuus etendust alates 27. maist 2015.

Foto: promo

Etenduste ajakava:

27. mail (kolmapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

28. mail (neljapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

29. mail (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

30. mail (laupäev)

kell 15:30 (uksed avatakse 14:30)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:15)

31. mail (pühapäev)

kell 14:30 (uksed avatakse 13:30)

Quidam etendus kestab kokku 2 tundi 10 minutit (koos vaheajaga).

Piletid on müügil Piletilevi internetipoes aadressil www.piletilevi.ee, Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles