Kanal 2 erisaade «Kelmid või pühakud?» kaardistab eestlaste esoteerikalembust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kelmid või pühakud»
«Kelmid või pühakud» Foto: Kaido Sinimaa / Kanal 2

Täna kell 20:30 näitab Kanal 2 põnevat erisaadet «Kelmid või pühakud?», mis kaardistab eestlaste esoteerikalembust. Saatejuht Olaf Suuder vestleb teadlaste, skeptikute, nõidade ja ravitsejatega. «Meie ümber on asju, millest me ei saa veel aru,» ütleb Suuder.

Suuder nõustub, et Eestis on säilinud sellised mõtlemise äärealad, mis moodsast kultuurist üldiselt kaduma kipuvad. «Nii olemegi metsa- ja nõiarahvas,» ütleb ta.

Eestlased on uuringute põhjal üks Euroopa usuleigemaid rahvaid, kuid samas usutakse üle keskmise palju astroloogidesse, selgeltnägijatesse ja imeravijatesse. Erisaade uurib, kas selle põhjuseks on meie minevik, tänapäev, omapärane loodus või geograafiline asend.

Foto: Kaido Sinimaa / Kanal 2

Kõik me loodame paremale tervisele ja heaolule ning helgemale tulevikule. Ahvatlusi selle saavutamiseks on palju, alates poeketi sooduskampaaniast lõpetades selgeltnägijate ennustustega. Sageli üritatakse inimestele sisendada, et just praegu on neil midagi viga ja mingi nipi abil lahenevad hädad imeväel. Saade aitab vaatajal mõista, kust kuhu ta oma elus teel on, milliseid asju võtta tõsiselt ja milliseid mööndustega.

Kanal 2 erisaade «Kelmid või pühakud?» on Kanal 2s täna, reedel kell 20:30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles