Erki Savisaar: isa on meid alati kaitsnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar
Erki Savisaar Foto: Kanal 2

Tallinna linnapea ja Keskerakonna juhi Edgar Savisaare poeg Erki Savisaar ei unistanud kunagi sellest, et peaks hakkama isa jälgedes poliitikuks.

«Ma olen ikkagi eeskätt arvutispetsialist ja mul oli selles valdkonnas palju väljakutseid, mida oleks tahtnud ette võtta,» ütles Erki Kanal 2 «Reporterile».

Erki on sellegipoolest nüüd täieõiguslik poliitik ja istub riigikogus omal kohal ning võtab sõna tähtsatel riigiküsimustel. Erki pinginaabriks oleks saanud tema isa, kuid ootamatu haiguse tõttu on Edgar Savisaar veel mõnda aega poliitikast eemal.

Kuidas suhtub Erki sellesse, et isast oleks võinud saada tema pinginaaber?

«Loomulikult on hea olla tugeva poliitiku läheduses ja kuulata, kuidas tema seda maailma näeb ja siis mõelda, mida õnnestuks teisiti korraldada või milliseid meetodeid kasutada,» ütles Erki.

Erki Savisaare lapsepõlv ja murdeiga möödus ajal, mil Eesti võideldi vabaks Nõukogude võimu alt. Ärev olukord jättis jälje nende perekonnale ja Erki lapsepõlvele.

«See oli väga aktiivne tööaeg tema jaoks ja ega kõigil rinnetel ühtemoodi jõudsalt pole võimalik tegutseda. Pere jäi väheke tagaplaanile, sest oluline oli tegelda Eestiga ja poliitikaga,» meenutas Erki. «Väga palju suhtlust nendel keerulistel aegadel polnud. Pigem püüti mind hoida kusagil kõrval, sest alati oli ka see võimalus, et kogu see protsess läheb kuidagi teisiti ja siis tullakse kõiki otsima, kes selle taga on olnud. Loomulikult on ta oma perekonda kaitsnud, nii palju kui see on võimalik olnud.»

Vaata Reporter.ee videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles