Pakslaup lõhkus teismelise lõualuu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakslaup (Hypophthalmichthys molitrix)
Pakslaup (Hypophthalmichthys molitrix) Foto: Wikipedia.org

USAs Arkansase osariigis lõppes kalastusretk ühe teismelise jaoks halvasti.

15-aastane Seth Russell oli Chicot järvel kalastamas, kui karpkalalaste sugukonda kuuluv pakslaup (Hypophthalmichthys molitrix) veest välja hüppas ja teda näkku lõi, edastab foxnews.com.

Kala andis nii tugeva löögi, et poisi lõualuu läks katki, ta kukkus paati ja jäi teadvusetult lamama.

«Seth ei mäleta oma õnnetusest mitte midagi. Ta naeris, et saab suure kala kätte ja järgmine, mida ta mäletab, oli haiglas ärkamine,» sõnas nooruki ema Linda Russell.

Arstid tegid poisile katkise lõualuu tõttu kohe operatsiooni. Siiani kannatab poiss seljavalude  all, mille põhjuseks on selja peale kukkumine.

Zooloogide kinnitusel ei ole pakslaubad lendkalad, kuid siiski üsna head hüppajad.

«Meieni on jõudnud mitmeid juhtumeid, milles veest välja hüppavad pakslaubad on inimestele raskeid vigastusi tekitanud,» selgitas Arkansase ülikooli kalade uurimiskeskuse juht Carole Engle.

Engle jätkas, et Chicot järvel on kalade veest välja hüppamine aasta-aastalt sagenenud.

Pakslaup toodi  USAsse 1970. aastatel , et  ohjata vetikate vohamist ning puhastamaks majandusvett. Hiljem hakkasid nad ulatuslikult levima ning naturaliseerusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles