Video: ameeriklanna hoiatab teisi oma nahavähi selfie`ga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tawny Willoughby
Tawny Willoughby Foto: Youtube

Mõnikord räägib pilt rohkem kui tuhat sõna ning see sobib hästi ameeriklannaga, kes pani sotsiaalmeediasse teistele hoiatuseks enda nahavähi selfie.

Kentuckyst pärit 27-aastane medõde Tawny Willoughby jagas seda fotot aprillis enne nüüd USAs käimas olevat nahavähi hoiatuskuud, kirjutab Huffington Post.

Ameeriklanna sõnul avaldab ta endast hoiatavad fotod iga poole aasta tagant näidates, mis temast saanud on.

«Kui keegi vajab solaariumi vältimiseks motivatsiooni, siis mina võin see olla, nahavähi näidiseksemplar. Päikest võttes tasuks kasutada kaitsekreeme. Ära tee päikesest endale takistust, mis ei võimalda sul oma lastega koos olla. Minu suurimaks hirmuks on, et ma ei näe oma kaheaastast poega kasvamas,» selgitas Willoughby.

Ameeriklanna kinnitusel külastas ta nooremana solaariumit 4 – 5 korda nädalas.

Willoughby lugu kinnitab Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) statistikat, mille kohaselt melanoomi tekkerisk kasvab 75 protsendi võrra neil, kes käivad alla 30-aastasena regulaarselt solaariumis.

21-aastaselt nahavähki haigestunud ameeriklanna enesefotot on sotsiaalmeedias jagatud kümneid tuhandeid kordi. Ta tegi pildi pärast nahavähi ravikuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles