Austraalias suri sarimõrvar, kes kartis vanglast lahkuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suurbritannias sündinud, kuid Austraaliasse immigreerunud William «The Mutilator» MacDonald oli sarimõrvar, kes lõikas oma meesoost ohvritelt genitaalid ära.

Ta oli 50 aastat Austraalia Sydney Long Bay vanglas, kuid kartis pärast vabastamist vanglast lahkuda, kirjutab Daily Mail.

Austraalia võimud teatasid, et MacDonald suri selle nädala teisipäeval 90-aastasena Sydney Prince Walesi haiglas.

Austraalia kohus saatis ta 1963. aastal viie mehe tapmise eest eluks ajaks trellide taha.

Ta sai pärast 25 aasta pikkust vanglas viibimist õiguse esitada avalduse tingimisi karistuseks ning talle võimaldati seda. MacDonald aga ei julgenud vanglast lahkuda, kuna ei osanud vanglavälise eluga toime tulla.

MacDonald tegutses Sydneys 1961. aasta juunist kuni 1962. aasta novembrini valides oma ohvriteks purjutajad, kes olid kas parkidesse või mujale magama jäänud. Ta pussitas oma ohvreid ning siis lõikas neilt genitaalid.

MacDonald sõnas kohtus, et ta isiksuse tume ja vägivaldne pool oli tingitud talle nooremas eas osaks saanud seksuaalrünnakust.

MacDonald sündis 1924. aastal Ühendkuningriigis Liverpoolis Allan Ginsbergi nime all ning teenis Briti armees.

MacDonaldi sõnul ta vägistati sõjaväes olemise ajal ning pärast lahkumist 1947. aastal diagnoositi tal skisofreenia, mida raviti.

Ta emigreerus 1949. aastal Kanadasse ning 1955. aastal Austraaliasse, kus ta muutis oma nime William MacDonaldiks.

Ta töötas raudteel ning politsei arreteeris ta pärast enesepaljastamist avalikus käimlas.

MacDonaldi esimene mõrvaohver oli Brisbane`i elanik Amos Hurst, kelle ta tappis tema korteris ühisjoomingu käigus. Hiljem tappis ta veel neli meest Sydneys.

Pärast mõrvu ta põgenes, elades vahepeal Uus-Meremaal ja tuli siis Austraaliasse tagasi, kus ta ära tunti ja tabati. MacDonald tunnistas tapmised üles ning ta suleti esmalt Long Bay vangla haiglasse.

1963. aasta septembris langetas kohus otsuse saata siis 39-aastane mees eluks ajaks trellide taha.  Psühhiaatrite kinnitusel oli MacDonald vaimselt haige.

Pika vanglas veedetud aja jooksul tekkis sarimõrvaril Parkinsoni tõbi.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles