Evelin Ilves alustas teisikuga tervisliku algatuse: paneme lapsed igas koolitunnis liikuma!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves KUMU sünnipäeval
Evelin Ilves KUMU sünnipäeval Foto: Viktor Burkivski

Endine presidendiproua ja aktiivne tervisliku eluviisi harrastaja Evelin Ilves lükkas koos Eesti Disainikeskuse juhi Jane Oblikaga käima idee, kuidas Eestimaal elu paremaks teha.

Evelin Ilvese ja Jane Oblika Eesti Arenguideede konkursile esitatud idee kannab pealkirja «Paneme lapsed igas koolitunnis 10 minutit liikuma!»

«Meie elustiil (sh elatustase) on viimaste aastate jooksul märkimisväärselt muutunud istuvamaks ja virtuaalsemaks. Muutus on olnud nii drastiline ja kiire, et me pole jõudnud oma liikumislangust registreerida. Tegu on nii elementaarse asjaga, et me lihtsalt ei märka probleemi,» kirjutavad naised arenguidee konkursil.

«Parim võimalus panna lapsed aktiivselt liikuma, on teha seda koolis. Me peaksime tagama lastele võimaluse (ja kohustuse) kooliprogrammi raames liikuda keskmise või intensiivse koormusega vähemalt 60 minutit päevas. Meie ettepanek on see aeg jagada 10 minutilisteks liikumispausideks akadeemilistes tundides.»

Naiste sõnul saab alustada saab sellestki, et ei vii oma lapsi autoga kooli uksest ukseni, vaid paneme nad kilomeeter enne koolihoonet maha.

Loe pikemalt kogu ideest SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles