Tuhastamiseks liiga paksu naise perekond andis krematooriumi kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhastamiseks liiga paksu naise perekond andis krematooriumi kohtusse
Tuhastamiseks liiga paksu naise perekond andis krematooriumi kohtusse Foto: SCANPIX

Prantsusmaal keeldus üks krematoorium ülekaalulist naist pärast tema surma tuhastamast.

Nüüd andis surnud naise perekond krematooriumi kohtusse, süüdistades firmat diskrimineerimises, edastab AFP.

63-aastane Danielle Pelabarrere suri möödunud nädalal infarkti.  Bordeaux` lähedal Merinacis elanud naine kaalus surres 138 kilogrammi.

Kui naise abikaasa Andre Pelabarrere tahtis naise surnukeha kohalikus krematooriumis tuhastada lasta, öeldi talle, et kirst on krematooriumiahju mahtumiseks viis sentimeetrit liiga lai.

Perekond kontakteerus siis teiste piirkonnas asuvate krematooriumidega, kuid ka neis keelduti naist tuhastamast, viidates lahkunu ülekaalule ja sellest tingitud kirstu suurusele.

Perel õnnestus lõpuks vajaliku suurusega tuhastusahi leida 100 kilomeetri kauguselt Toulouse´ist. Sealsesse tuhastusahju mahtus ka ligi meetrilaiune kirst.

 Danielle Pelabarrere perekond andis nüüd nende kodukohas oleva krematooriumi kohtusse, «kuna nende vajadustele ei tuldud vastu».

«See on lihtsalt vihaseks ajav. Mu naise kehakaalu üle irvitati tema eluajal ja nüüd ka pärast tema surma,» lausus abikaasa.

Merignaci krematooriumi juht Jean-Claude Oruezabal eitas, et nad oleksid kedagi diskrimineerinud.

«Võtame vastu igasuguses suuruses kirste, kuid me peame arvestama ka tuhastusahju suurusega. Kui kirst on liiga suur, ei saa me midagi teha,» selgitas Oruezabal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles