Hispaania eurolaul sattus videos tiigri kasutamise pärast kriitika alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania lauljanna Edurne
Hispaania lauljanna Edurne Foto: Wikipedia.org

Hispaania selle aasta eurolaul «Amanecer» sattus kriitika alla, kuna selle videos on näha tiigrit.

Rahvusvaheline loomakaitseorganisatsioon Infocircos kutsus videot muutma nii, et selles ei oleks näha Noa nimelist reklaamides ja meelelahutusüritustel sageli kasutatavat tiigrit, kirjutab The Local.

Loomakaitsjad esitasid videost tiigri eemaldamise petitsiooni leheküljel change.org, milles öeldi, et tiiger pandi talle ebasobivasse keskkonda ning teda sunniti käituma talle mitte loomupäraselt.

Noalt olevat eemaldatud turvalisuse huvides ta küünised, mis on looma õiguste rikkumine.

«Tahame, et lauljanna Edurne ja video tegijad saaksid aru, et Noa ei ole mänguasi, vaid elus metsloom, kelle koht ei ole meelelahutustööstuses,» teatasid loomakaitsjad.

Nad jätkasid, et tsirkuses ja meelelahutustööstuses kasutatavad metsloomad püütakse kinni noorelt, et neid oleks võimalik taltsutada ja treenida.

Loomakaitsjate teatel elavad sellised loomad enamiku ajast väga kitsastes ja neile mitte sobivates tingimustes.

«Paljudel juhtudel tekivad vangistatud loomadel tervise- ja käitumisprobleemid, mis võivad kaasa tuua varajase surma,» lisasid asjatundjad.

Tegemist ei ole esimese korraga, mis lauljanna Endurne, kodanikunimega Edurne García Almagro, tekitab vastuolusid.  Mõni aeg tagasi tekitas staar meediaskandaali öeldes, et ta jalgpallurist kallim, Briti klubi Manchester United väravavaht David de Gea on kole nagu külmiku tagumine pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles