Morgan Freeman nõuab kanepi legaliseerimist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morgan Freeman
Morgan Freeman Foto: SCANPIX

USA tuntud tumedanahaline näitleja Morgan Freeman kutsus üles kanepit legaliseerima.

Filmi «Shawshank Redemption» staari sõnul kasutas ta kanepit valuvaigistajana pärast 2008. aasta autoõnnetust, edastab BBC.

77-aastase näitleja arvates mõjub meditsiinilisel otstarbel kasutatav kanep hästi.

«Mul oli käes fibromüalgiline valu ning ainus, mis seda leevendas, oli kanep. Ma sõin ja suitsetasin kanepit ning jõin kanepiteed,» teatas Freeman.

Pärast autoõnnetust tehti Oscari võitnud näitlejale neli tundi kestnud käenärvide taastamisoperatsioon, kuid seni ei saa ta oma vasakut kätt täiesti kasutada.

«Teada on juhtumeid, milles lastel on tekkinud tõsised eluohtlikud krambid ning katsena anti lastele kanepit, mis päästis nende elu,» tõi staar näite.

Freeman lisas, et kanepi legaliseerimise eest on võideldud juba pikka aega nii USAs kui välismaal, kuid siiani ei ole tulnud veel  lõplikku läbimurret.

Kanepit saab USAs legaalselt nii meditsiinilistel kui meelelahutuslikel eesmärkidel tarbida Washingtoni, Oregoni, Colorado ja Alaska osariigis.

Veel USA 12 osariigis on kanepi omamine, müümine, transport ka kasvatamine lubatud väga reglementeerituna meditsiinilisel eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles