Raamat: Humphrey Bogart magas 1000 naisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humphrey Bogart
Humphrey Bogart Foto: Wikipedia.org

Hollywoodi kunagise menunäitleja Humphrey Bogarti uues elulooraamatus «Making of a Legend» seisab, et ta magas umbes 1000 naisega.

Paljastatakse, et hoolimata suhetest selliste naisstaaridega nagu Bette Davis, Jean Harlow, Marlene Dietrich ja Ingrid Bergman, kartis Bogart, et teda peetakse homoks ning kaalus selle tõttu isegi enesetappu, kirjutab Hollywood Reporter.

Raamatus seisab, et Bogarti teine abielu näitlejanna Mary Philipsiga oli väga õnnetu ja selle tõttu sai temast impotent. Samas tekkis avalikkusel huvi ta seksuaalse suundumuse vastu.

«Me ei oleks pidanud Maryga abielluma, ta on mu seksuaalselt olematuks teinud. Ta irvitab mu üle. Tahaksin võtta habemenoa ja panna oma kõrile, kuid ma ei julge,» olevat Bogart oma sõpradele tunnistanud.

Väidetavalt olid Bogarti seksuaalhäirete põhjused ta lapsepõlves, kuna ta isa teda pidevalt füüsiliselt karistas. Abikaasa Mary aga kiskus oma käitumisega ta vanad lapsepõlvehaavad lahti.

Pärast kolme ebaõnnestunud abielu kohtus Bogart 1944.aastal Lauren Bacalliga. Nad abiellusid ja said kaks last. Humphrey Bogart suri 1957. aastal 57-aastaselt vähki.

Humphrey Bogarti tähelend sai alguse 1941. aastal filmidega «High Sierra» ja «The Maltese Falcon».  1942. aastal valminud «Casablanca» tegi ta ülemaailma kuulsaks ning kinnistas tema tegelaskuju, kelleks on paksu nahaga küünik, kes vahel näitab ka oma pehmemat poolt.

Bogarti filmograafiasse kuuluvad veel näiteks «To Have and Have Not», «Dark Passage», «Key Largo», «The Treasure of the Sierra Madre» ja «The African Queen», mille osatäitmise eest sai ta Oscari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles