Tartu Sügispäevad - ole oma elu kunstnik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Sügispäevad algasid hommikuvõimlemisega.
Tartu Sügispäevad algasid hommikuvõimlemisega. Foto: Olavi Petraudze

Tudengite sügissemestri loengurütmi paiskavad nädalakeseks segi 11.-17. oktoobrini toimuvad Tartu Sügispäevad, mille läbivaks teemaks on sel aastal kunst, kui eneseväljendusviis.


«Festival kutsub üles vaatama maailma veidi avarama pilguga ja märkama loomingut kõikjal enda ümber,» ütles Tartu Tudengipäevade projektijuht Jaan Naaber.

«Kunst avaldub kõikvõimalikes eri vormides: teatrilaval, kinolinal, kunstigaleriis, tantsusaalis, spordiväljakul, köögis pliidi ääres, isegi tänaval,» lausus Naaber ja lisas, et iga inimene loob oma tegevusega kunsti, olles ise osa meistriteosest.

Festivali «Tartu Sügispäevad 2010» programmijuhi Kerli Käärti sõnul on kavas ligi 100 üritust ja nende hulgast leiab kunsti suurel hulgal.

Programmijuht lubab Sügispäevadeks palju õpi- ja töötubasid, mis sisaldavad endas isetegemis- ja katsetamisrõõmu. Tudengite meeleheaks on Sügispäevade kava rikkam uue ürituse võrra.

«Teatrisõpradele lisandus tudengipäevade programmi täiesti uue üritusena tudengiteater, kus vaatemängulisi etendusi pakuvad noorte teatritrupid,» jagab Käärt rõõmusõnumit.

Loomulikult ei puudu sügispäevade kavast juba paljudele vanad head tuttavad üritused nagu Avakontsert, Mälukas, Tudengifilm, Tudengibänd, Tudengiseiklus, Loengusari «Akadeemiline pikapäevarühm» ja Sügisaeroobika, millele on antud uus vaatenurk vastavalt läbivale teemale.
 

Festival Tartu Sügispäevad on Tartu Tudengipäevade kultuuri- ja meelelahutusfestivali sügisene üritustenädal, mille eesmärk on olla tudengivaimu kandjaks ja pakkuda ka linnaelanikele võimalus
tudengivaimsusest osa saada. Festivali peakorraldaja on Ülikooli Kultuuriklubi.

Tartu Sügispäevade suured sõbrad on Tartu linn, Saku Õlletehas ja Nordea.

Lähemalt saab Tartu Sügispäevade kavaga tutvuda Tartu Tudengipäevade ametlikul koduleheküljel  www.studentdays.ee.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles